GP Γαλλίας: Περίπατος για Χάμιλτον

2.495 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2019)

Η Mercedes έκανε το 1-2 στη Γαλλία με τον Χάμιλτον να παίρνει μια εύκολη νίκη έχοντας στο πλευρό του τον Μπότας. Τρίτη θέση για τη Ferrari του Λεκλέρκ.

Ο 8ος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος αποδείχθηκε περίπατος για τα μονοθέσια της Mercedes. Ο Λούις Χάμιλτον πήρε μια εύκολη νίκη, την 6η για φέτος, έχοντας σε απόσταση ασφαλείας τον teammate του, Βάλτερι Μπότας, ενώ παράλληλα μεγάλωσε την ψαλίδα στη βαθμολογία οδηγών στους 36 βαθμούς από τον ίδιο. Επιπλέον, ο Βρετανός κατάφερε ένα νέο ρεκόρ τερματίζοντας για 200η φορά σε θέση που του έδωσε βαθμούς από τους 237 αγώνες που έχει συμμετάσχει στην F1. Ας δούμε όμως τι έγινε πιο αναλυτικά...

Η πίστα Πωλ Ρικάρ υποδέχτηκε τους αγωνιζόμενους στις 16:10 ώρα Ελλάδος με τη θερμοκρασία της ασφάλτου στους 52,5 βαθμούς Κελσίου και του περιβάλλοντος στους 25,5, ενώ η υγρασία βρισκόταν στο 42,2%. Η εκκίνηση βρήκε μπροστά τον Χάμιλτον, θέση που διατήρησε μέχρι την καρό σημαία, ενώ πίσω του διατήρησαν τις θέσεις τους οι πιλότοι που εν τέλει κατέληξαν στο πόντιουμ.

Ο Βρετανός ξεκίνησε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας από τον ομόσταβλό του, τον οποίο κυνηγούσε διαρκώς ο Σαρλ Λεκλέρκ. Στα... αζήτητα έμεινε η έταιρη Ferrari, αφού ο Σεμπάστιαν Φέτε δεν κατάφερε να βελτιώσει και πολύ τα πράγματα από την 7η θέση που πήρε στις κατατακτήριες. Ο Γερμανός πιλότος της Scuderia Ferrari τερμάτισε 5ος, ενώ το χάπι χρυσώθηκε με τον έξτρα βαθμό που του δόθηκε για τον ταχύτερο γύρο.

Τέταρτος τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν, στην ίδια θέση δηλαδή από όπου ξεκίνησε, ωστόσο η έκπληξη της ημέρας ήταν ο Κάρλος Σάινθ που έφερε την McLaren του στην 6η θέση εξασφαλίζοντας κάποιους βαθμούς για τον ίδιο και την ομάδα,

Πριν σας παρουσιάσουμε την τελική κατάταξη του Grand Prix Γαλλίας, να σημειώσουμε πως στον 10ο γύρο υπήρξε μια ποινή 5 δλ. για τον Σέρχιο Πέρεθ καθώς βγήκε από την πίστα και πήρε πλεονέκτημα. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για τις 26-28 Ιουνίου και το GP Αυστρίας.

PEIRAIOS LEASING
moto