GP Γερμανίας: Βατερλό για τη Ferrari, pole για Χάμιλτον

4.312 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2019)

Ο Λούις Χάμιλτον πήρε την pole position στον εντός έδρας αγώνας της ομάδας του στη Γερμανία την ίδια ώρα που η Ferrari βίωσε το δικό της βατερλό με μηχανικά προβλήματα και στα δύο της μονοθέσια.

Γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις ήταν η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών του φετινού Grand Prix Γερμανίας, εκεί όπου ο πιλότος της Mercedes, Λούις Χάμιλτον, πήρε την pole position. Σε αντίθεση με την εορταστική ατμόσφαιρα της γερμανικής ομάδας, οι άνθρωποι της Scuderia Ferrari πέρασαν δύσκολες στιγμές αφού και τα δύο μονοθέσια αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις μονάδες ισχύος, μένοντας ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης, καθώς ο Σάρλς Λεκλέρκ θα εκκινήσει αύριο δέκατος και ο ομόσταβλός του Σεμπάστιαν Φέτελ από το pitlane.

Τα προβλήματα για τους «κόκκινους» ξεκίνησαν στο Q1 όταν ο Φέτελ ανέφερε απώλεια ισχύος στο μονοθέσιό του, για την οποία ευθυνόταν κάποιο πρόβλημα με την τουρμπίνα. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο Q3, όταν οριστικοποιήθηκε ότι και το μονοθέσιο του Μονεγάσκου είχε κάποιο πρόβλημα και δεν βγήκε ποτέ από τα pits.

Από την άλλη, οι δύο Mercedes, πάλεψαν για την pole position στο Χόκενχαϊμ ρίνγκ, με τον Μαξ Φερστάπεν να μπαίνει σφήνα στη δεύτερη θέση του grid. Πρώτος αύριο θα εκκινήσει ο Λούις Χάμιλτον, έχοντας δίπλα του τον Φερστάπεν και πίσω του ακριβώς τον Βάλτερι Μπότας.

Δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Γερμανίας:

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda