GP ΗΠΑ: Τριπλή χαρά για τη Mercedes

2.631 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2019)

Τα μονοθέσια της Mercedes-AMG έκαναν το 1-2 στο Τέξας με τον Μπότας να κερδίζει τον αγώνα ωστόσο οι προβολείς πέφτουν στον δεύτερο Χάμιλτον που χρίστηκε πρωταθλητής δύο γύρους πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ένας τίτλος τον χωρίζει πλέον από το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Λούις Χάμιλτον έκλεψε την παράσταση στο φετινό Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών που διεξήχθη στην πίστα του Ώστιν στο Τέξας, κατακτώντας το έκτο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Ο Βρετανός πιλότος ξεκίνησε από την πέμπτη θέση του grid ωστόσο κατάφερε να αναριχηθεί και να ηγηθεί του αγώνα με τακτική ενός πιτ στοπ, έχοντας πίσω του τον teammate του, Βάλτερι Μπότας. Στους τελευταίους γύρους ενέδωσε στην πίεση του Φινλανδού που είχε φρέσκα ελαστικά με μεσαία γόμα (έκανε δύο πιτ στοπ) και έτσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση που του χάρισε και τους απαραίτητους βαθμούς για να πανηγυρίσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως, ο Χάμιλτον βρίσκεται πλέον έναν παγκόσμιο τίτλο μακριά για να ισοφαρίσει τον Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ προσπέρασε τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο με τους 5 τίτλους. Επιπλέον, να πούμε πως ο εξάκις πλέον πρωταθλητής χρειαζόταν μόλις 4 βαθμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εντούτοις δεν επαναπαύθηκε και πάλεψε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι η πρώτη νίκη του Μπότας επί αμερικανικού εδάφους, η οποία ήρθε μια μέρα μετά την πρώτη pole position της καριέρας του στο εν λόγω Grand Prix.
Πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν με τη διαφορά να ορίζεται μόλις στα 0,854 δλ., ενώ η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τους Σαρλς Λεκλέρ και Αλεξάντερ Αλμπόν σε τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Σημειώστε ότι ο Φέτελ εγκατέλειψε όταν κατέρρευσε η ανάρτηση της Ferrari έπειτα από ένα πέρασμα πάνω από τα κέρμπ. Ο Γερμανός δήλωσε είπε πως το μονοθέσιο ήταν εξαιρετικά ασταθές από την αρχή λόγω μάλλον των ελαστικών, ενώ σε μια ένδειξη αναγνώρισης της ανωτερότητας του Χάμιλτον έσπευσε να τον συγχαρεί λίγο πριν την τελετή του βάθρου.

Κλείνοντας θυμίζουμε ότι η Mercedes έχει από καιρό «κλειδώσει» το πρωτάθλημα στο κατασκευαστών έχοντας 694 βαθμούς με τη δεύτερη Ferrari να συγκεντρώνει 477 βαθμούς. Τρίτη η Red Bull με 366 βαθμούς. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 στις 15 έως 17 Νοεμβρίου για το GP Βραζιλίας.

NEXEN NFERA PRIMUS
citroen