GP Καναδά: Ανακατεμένη τράπουλα στις βρεγμένες κατατακτήριες

GP Καναδά: Ανακατεμένη τράπουλα στις βρεγμένες κατατακτήριες

2.015 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2022)

Ο Max Verstappen πήρε την pole position στο βροχερό Μόντρεαλ με τον γερόλυκο Fernando Alonso να κάνει την έκπληξη, όντας δεύτερος. Τρίτη θέση για τον Sainz με Ferrari, προτελευταίος ο Leclerc.

Verstappen στην pole position στον Καναδά

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην πίστα Gilles Villeneuve στο Μόντρεαλ του Καναδά καθ΄ όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών δεν βοήθησαν τους πιλότους, καθώς μετά από έντονη βροχόπτωση πριν την έναρξη της διαδικασίας, το οδόστρωμα ήταν εξαιρετικά ολισθηρό, αν και η πίστα ξεκίνησε να «στραγγίζει» σταδιακά. Όλοι οι πιλότοι έτρεξαν με ενδιάμεσα ελαστικά.

Σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες ο Max Verstappen πήρε την pole position και θα διεκδικήσει αύριο την 6η του νίκη για φέτος. Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:21.299 με αμέσως ταχύτερο τον βετεράνο Fernando Alonso με Alpine. Ο Ισπανός ήταν εντυπωσιακός στο βρεγμένο και έκανε την τρίτη του εμφάνιση στην πρώτη τριάδα της pole position στην εποχή των turbo hybrid μονοθεσίων, ενώ θα βρεθεί ξανά στην πρώτη σειρά εκκίνησης μετά από σχεδόν 10 χρόνια.

Στη δεύτερη σειρά του αυριανού Grand Prix και στην τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Carlos Sainz που καλείται ουσιαστικά να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα για τη Scuderia Ferrari. Γιατί αυτό; Επειδή ο πρωταγωνιστής των προηγούμενων κατατακτηρίων, Charles Leclerc, θα εκκινήσει από την 19η θέση καθώς οι μηχανικοί άλλαξαν κινητήρα και αρκετά εξαρτήματα από την μονάδα ισχύος της F1-75.

Οι πιο χαμηλοί ρυθμοί λόγω του βρεγμένου φαίνεται πως βοήθησαν τον Lewis Hamilton, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος και θα ξεκινήσει αύριο από τη δεύτερη γραμμή του grid, έχοντας πίσω του τις δύο Haas των Magnussen και Schumacher.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στον τοίχο ο Perez που θα ξεκινήσει 13ος

Στο Q2 ο Sergio Perez είχε έξοδο με το μονοθέσιο της Red Bull να πέφτει στον προστατευτικό τοίχο. Η πίστα τέθηκε σε καθεστώς κόκκινης σημαίας και η διαδικασία σταμάτησε με περίπου 9 λεπτά να απομένουν μέχρι την ολοκήρωση του Q2. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Μεξικανός οδηγός θα εκκινήσει αύριο από την 13η θέση του grid, προσθέτοντας έναν πονοκέφαλο στην ομάδα της Red Bull όσον αφορά στη στραγητική που θα πρέπει να ακολουθήσει.

Όσον αφορά στη ζώνη αποκλεισμού, στο Q1 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Lance Stroll, Nicholas Latifi και Yuki Tsunoda, με τον τελευταίο να ξεκινά μαζί με τον Leclerc από την ουρά. Όπως προαναφέραμε, ο Leclerc δεν προσπάθησε παραπάνω στο Q2 και βρέθηκε στη ζώνη αποκλεισμού μαζί με τους Lando Norris, Sergio Perez λόγω του ατυχήματος, Alexander Albon και Valterri. Εξαιρετική εμφάνιση και για τον πιλότο της Alfa Romeo, Zhou Guanyu, ο οποίος καταφέρνει για πρώτη φορά στην καριέρα του να φτάσει στο Q3 και θα εκκινήσει αύριο από τη δέκατη θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen