GP Κίνας: Poleman ο «άπιαστος» Max Verstappen

2.175 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2024)
GP Κίνας: Poleman ο «άπιαστος» Max Verstappen
2 Φωτογραφίες »

- Pole νούμερο 100 για την Red Bull
- Δεύτερος ο Perez με εκπληκτικό Q3
- Πίσω από τις McLaren η Ferrari, πολύ πίσω ο Hamilton

Pole νούμερο 100 για την Red Bull

Τις 100 pole position, περίπου 15 χρόνια από τότε που πήρε την πρώτη της pole πανηγυρίζει σήμερα η Red Bull, με το Max Verstapppen να επιτρατεί κατά κράτος τόσο του teammate του όσο και των υπολοίπων οδηγών. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 και στο δεύτερο πέρασμά του ήταν ακόμη πιο γρήγορος, κλειδώνοντας έτσι την πρώτη θέση για την εκκίνηση του αυριανού αγώνας. Συμπερασματικά, ο Ολλανδός, όταν δεν αντιμετωπίζει κάποιο μηχανικό πρόβλημα και οι συνθήκες στην πίστα, είναι ιδανικές, είναι πραγματικά σε άλλον πλανήτη.

Δεύτερος ο Perez με εκπληκτικό Q3

Ο Perez μπορεί να αντιμετώπισε προβλήματα τις προηγούμενες μέρες στα ελεύθερα δοκιμαστικά και στο σπριντ, στο Q3 όμως βρήκε τον ρυθμό που έψαχνε και έδωσε το 1-2 στη Red Bull με την τελευταία του προσπάθεια στα χρονομετρημένα. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο γερόλυκος Fernando Alonso με μια ακόμη εκπληκτική εμφάνιση, ωστόσο θα πρέπει να υπερβεί ακόμη μια φορά τον εαυτό του αύριο, έχοντας πίσω του τις δύο McLaren των Norris (4) και Piastri (5) όσο και τις δύο Ferrari, μεταξύ άλλων.

Πίσω από τις McLaren η Ferrari, πολύ πίσω ο Hamilton

Περί Scuderia ο λόγος, ο Leclerc κατάφερε να βρεθεί ψηλότερα από τον Sainz στο Q3. Ο Ισπανός στο Q2 είχε χάσει τον έλεγχο στην τελευταία στροφή πριν την τελική ευθεία και συγκρούστηκε με τη μπαριέρα προκαλώντας ζημιά στο μονοθέσιό τουμ όμως οι μηχανικοί της ιταλικής ομάδας κατάφεραν να τον βγάλουν εγκαίρως στο Q3. O Russell θα ξεκινήσει αύριο 8ος, πολύ μπροστά από τον Hamilton, ο οποίος λόγω έλλειψης ρυθμού και κάποιων οδηγικών λαθών δεν κατάφερε να προκριθεί από το Q1. Hulkenberg και Bottas συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα. 

Πότε είναι ο αγώνας

Τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν αύριο στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας

TI LINGLONG AGORAZO
skoda