GP Λας Βέγκας: Νίκη νούμερο 18 για τον Verstappen
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Λας Βέγκας: Νίκη νούμερο 18 για τον Verstappen

5.163 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2023)

- 3 στα 3 στις ΗΠΑ για τον Verstappen
- To safety car χάλασε τον αγώνα για τον Leclerc
- Έδωσαν μάχη για την δεύτερη θέση Leclerc και Perez

3 στα 3 στις ΗΠΑ για τον Verstappen

Το Grand Prix του Λας Βέγκας αποδείχτηκε εξαιρετικά θεαματικό, προσφέροντας αμέτρητες μάχες και εντυπωσιακά προσπεράσματα μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα. Ο Max Verstappen συνέχισε στις ίδιες συνήθειες... και κατέκτησε τη νίκη για 18η φορά φέτος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής επικράτησε και στους τρείς αγώνες που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ φέτος. O Leclerc με Ferrari κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, μετά από επικές μάχες με τον τρίτο Sergio Perez.

To safety car χάλασε τον αγώνα για τον Leclerc

Ο Verstappen πήρε το προβάδισμα από τον Leclerc στην αρχή του αγώνα, αλλά του επιβλήθηκε αμέσως μια ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή ανάγκασε τον αντίπαλό του να βγει από την πίστα. Λίγο αργότερα και μετά την είσοδο του safety car πίσω στα pits, ο Μονεγάσκος προσπέρασε τον Verstappen, όταν ο τελευταίος πήγε στα pits για να κάνει την πρώτη του αλλαγή ελαστικών. Ο Leclerc είχε αποφασίσει να ακολουθήσε στρατηγική ενός pit stop, όμως τα πράγματα χάλασαν για αυτόν, όταν μπήκε στην πίστα για δεύτερη φορά το safety car και έτσι ο Verstappen και πολλοί ακόμη οδηγοί είχαν την δυνατότητα να κάνουν το δεύτερο pit stop τους χωρίς να χάσουν χρόνο. 

Έδωσαν μάχη για την δεύτερη θέση Leclerc και Perez

Στην επανεκκίνηση, ο Leclerc κράτσε πίσω του αρχικά τον Perez, ωστόσο ο Verstappen, άρχισε να μειώνει συνεχώς τους χρόνους του, μειώνοντας στο ελάχιστο την διαφορά. Τελικά, κατάφερε να προσπεράσει και τους δύο και να πάρει την 18η νίκη φέτος. Οι Leclerc και Perez ωστόσο δεν σταμάτησαν να μάχονται μέχρι τους τελευταίους γύρους με τον οδηγό της Ferrari τελικά να επικρατεί. 

Ο Ocon τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος κατετάγη ο Stroll και ακολούθησαν ο Sainz και ο Hamilton. Όλοι τους επωφελήθηκαν από την ποιινή των 5 δευτερολέπτων που έλαβε ο George Russell λόγω μιας σύγκρουσης που είχε ο τελευταίος με τον Verstappen. Ο Alonso και ο Piastri συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Ο επόμενος αγώνας και η τελική κατάταξη

Ο επόμενος αγώνας στο Αμπου Ντάμπι στις 24-26 Νοεμβρίου θα είναι και ο τελευταίος της φετινής σεζόν.

Δείτε την τελική κατάταξη:

TI LINGLONG AGORAZO
skoda