GP Μαϊάμι: Ο Verstappen στην pole για το sprint

2.398 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2024)
GP Μαϊάμι: Ο Verstappen στην pole για το sprint
2 Φωτογραφίες »

- Πρώτος με «κακό» γύρο ο Ολλανδός
- Απογοήτευσε η McLaren
- Ακόμη πιο πίσω οι δύο Mercedes

Πρώτος με «κακό» γύρο ο Ολλανδός

Ο Max Verstappen θα εκκινήσει από την pole για το Sprint στο Μαϊάμι, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές για το Sprint που τελείωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Με κάθε οδηγό να επιλέγει να κάνει μόνο έναν γρήγορο γύρο στο SQ3, ο Verstappen ήταν ο ταχύτερος όλων με έναν γύρο 1.27:641, με τον ίδιο κιόλας να μην είναι ικανοποιημένος. Ο οδηγός της Red Bull θα βρεθεί στην πρώτη σειρά μαζί με τον Leclerc, ο οποίος ολοκλήρωσε την περίοδο με διαφορά 0,108 δευτερολέπτων από τον Verstappen. Ο Sergio Perez κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ ο Daniel Ricciardo πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, κάνοντας το τέταρτο καλύτερο χρόνο μπροστά από τον Carlos Sainz της Ferrari.

Απογοήτευσε η McLaren

Ενώ η McLaren φαινόταν πολλά υποσχόμενη νωρίτερα στις ελεύθερες δοκιμές, ο ρυθμός τους δεν φάνηκε στο SQ3 με τη μαλακή γόμα. Ο Oscar Piastri κατέκτησε 6η θεση, ενώ ο Lando Norris θα εκκινήσει από την 9η, με το ζευγάρι της Aston Martin, Lance Stroll και Fernando Alonso να βρίσκεται ανάμεσά τους. Ο Nico Hulkenberg συμπληρώνει την πρώτη 10άδα με τη Haas.


Με αυτή την σειρά θα εκκινήσουν οι οδηγοί στο sprint.
2 Φωτογραφίες »

Με αυτή την σειρά θα εκκινήσουν οι οδηγοί στο sprint.

Ακόμη πιο πίσω οι δύο Mercedes

Διπλή ήταν απογοήτευση για τη Mercedes, καθώς και οι δύο οδηγοί της αποκλείστηκαν στο SQ2. Ο Russell θα εκκινήσει στην 11η θέση, ενώ ο Hamilton τον ακολουθεί από την 12η θέση.

Οι επόμενες μεταδόσεις του Grand Prix

To Sprint του Μαϊάμι θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 19:00 ώρα Ελλάδας, ενώ στις 11 το βράδυ θα ξεκινήσουν οι κατατακτήριες για τον αγώνα της Κυριακής του Πάσχα.

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER