GP Τοσκάνης: 95η pole για τον Χάμιλτον

2.396 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2020)

Ο Λούις Χάμιλτον πήρε τη μπουκιά από το στόμα του teammate του, Βάλτερι Μπότας, ο οποίος κυριάρχησε στις ελεύθερες δοκιμές, παίρνοντας την 95η pole της καριέρας του.

Ο Βρετανός πιλότος εγκαινίασε την πίστα του πρώτου Grand Prix Τοσκάνης στην πίστα του Mugello, παράλληλα με το 8ο lock out της Mercedes στις πρώτες θέσεις του grid για φέτος. Παρά το ότι ο ομόσταβλός του, Βάλτερι Μπότας, επικράτησε στα ελεύθερα δοκιμαστικά, ο Χάμιλτον σήκωσε τα μανίκια και κυριάρχησε καθ΄ όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών παίρνοντας το εισιτήριο για την πρώτη θέση στο αυριανό Grand Prix.

Παραπίσω, σε τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, θα εκκινήσουν αύριο οι δύο Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Αλεξάντερ Αλμπόν, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Ferrari του Σαρς Λεκλέρκ.

Όσον αφορά στη ζώνη αποκλεισμού, την προσπάθειά τους στο Q1 ολοκλήρωσαν οι Γκασλί (Alpha Tauri-Honda), Τζιοβινάζι (Alfa Romeo), Ρούσελ (Williams-Mercedes), Λατιφί (Williams-Mercedes) και Μάγκνουσεν (Haas), ενώ εκείνοι που δεν προκρίθηκαν στο Q3 ήταν οι Νόρις (McLaren Renault), Κβίατ (Alpha Tauri-Honda), Ράικονεν (Alfa Romeo), Φέτελ (Ferrari) και Γκροζάν (Haas).

Κλείνοντας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το αυριανό Grand Prix Τοσκάνης που θα ξεκινήσει στις 16:10 ώρα Ελλάδος.

Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά και τους χρόνους που «έγραψαν» οι πιλότοι της F1 στα τρία σκέλη.

Mercedes
test center