Γιατί έριξε «άκυρο» στην F1 ο Rossi

3.785 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2020)

Ποιος είναι ο λόγος που ο Valentino Rossi δεν μετέβη στην Formula 1 και συγκεκριμένα στην Ferrari; Δείτε τι είπε ο ίδιος για το γεγονός...

Όπως είναι γνωστό, ο Valentino Rossi έχει οδηγήσει μονοθέσια της Formula 1 από το 2004, όντας μάλιστα εκπληκτικά γρήγορος για την εποχή. Λέγεται ότι ο Michael Schumacher είχε εντυπωσιαστεί από την απόδοση του  Rossi, με τον τελευταίο να είναι έτοιμος για μεταγραφή. Τι συνέβη όμως και η συμφωνία ναυάγησε; Ο Rossi σπάει την σιωπή του για το γεγονός, μιλώντας στα ιταλικά μέσα.

Ο 40χρονος Ιταλός superstar αποκάλυψε ότι ο λόγος που δεν μετέβη στην Formula 1 είναι επειδή η Ferrari του αρνήθηκε απευθείας πρόσβαση σε εργοστασιακό μονοθέσιο! Δήλωσε συγκεκριμένα: «Είχα ολοκληρώσει έναν αριθμό δοκιμών με την Ferrari και μετά καθίσαμε για συζήτηση με το management της ομάδας, που είχε δημιουργήσει ένα αναλυτικότατο πλάνο για την προετοιμασία μου σε μια καριέρα στην Formula 1. Ωστόσο το σχέδιο έλεγε ότι έπρεπε να οδηγώ ένα λιγότερο γρήγορο μονοθέσιο για να προετοιμαστώ και θα ήμουν μόνο οδηγός δοκιμών στην αρχή. Για αυτό αποφάσισα να αρνηθώ την προσφορά.»

Ο Rossi είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έχει οδηγήσει μονοθέσια Formula 1 και με τους 3 τελευταίους κινητήρες (V10, V8, V6), ενώ η τελευταία του επαφή με τα μονοθέσια ήταν τον Δεκέμβριο, όταν και οδήγησε το Mercedes W07 του Lewis Hamilton, με τον τελευταίο να δοκιμάζει την Yamaha YZR-M1.

NEO PROACE
NISSAN