Ο όμιλος PSA αλλάζει εξ ολοκλήρου το Corsa.

Γιατί το νέο Corsa θα είναι καλύτερο από ποτέ;

14.751 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2018)

Πως το νέο Corsa θα αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορία των μικρών; Γιατί θα είναι το καλύτερο Corsa που φτιάχτηκε ποτέ;

Περιμένει κανείς ένα μοντέλο όταν ωριμάζει να γίνεται όλο και καλύτερο. Πως όταν βρίσκεται σε ένα σταθερό εταιρικό πλαίσιο, θα εξελιχθεί καλύτερα από ποτέ. Πως όταν πατάει στα γονίδια που το έκαναν αυτό που είναι θα διατηρεί και τις παραδόσεις του. Λάθος. Μπορεί το νέο Corsa να το αποδείξει;

Το Corsa περνάει μια παρατεταμένη παράταση της ζωής του. Αν όλα ήταν τυπικά για την Opel, όπως ήταν τα περασμένα 90 χρόνια κάτω από τη στέγη της General Motors, η Opel θα μας είχε δείξει το νέο Corsa στην αρχή του χρόνου. Όμως η Opel δεν είναι πλέον σε περιόδους τυπικότητας. Είναι σε περιόδους αναγέννησης.

Το Corsa που ετοίμαζε η General Motor θα ήταν μία ακόμη εξέλιξη του τρέχοντος μοντέλου. Η πλατφόρμα θα ήταν μία σμίκρυνση της πλατφόρμας του Astra, η ίδια ήδη στην τρίτη της γενιά, και τα μηχανικά μέρη θα ερχόντουσαν από τα ράφια της μάρκας, μέρη που έχουμε ξαναδεί.

Με τις περικοπές, η GSi θα ήταν η πιο γρήγορη έκδοση, δεν θα είχαμε δηλαδή OPC, ενώ σχεδιαστικά το μοντέλο θα αντανακλούσε την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Αυτό το μοντέλο δεν θα το δούμε ποτέ. Το Corsa πήρε παράταση για ένα χρόνο, γιατί έγινε επανεκκίνηση σε όλο το project με το που πήρε τα ηνία της μάρκας ο όμιλος Peugeot/Citroen (PSA).

Το νέο Corsa δεν θα έχει καμία σχέση με το προηγούμενο ή οποιοδήποτε άλλο Corsa πριν από αυτό. Θα πατάει στην εξέλιξη της πλατφόρμας του 208 και του C3. Θα έχει μοτέρ και μηχανικά τόσο από την Opel όσο και από την PSA. Τα 1200άρια των 70 ίππων και τα 1.400άρια των 90 θα μπουν στο χρονοντούλαπο, και η γκάμα θα είναι μία από τις πληρέστερες στην αγορά.

Με το νέο Corsa θα δούμε και που θα τοποθετήσει την Opel η PSA, ανάμεσα στις άλλες δύο μάρκες ή ένα σκαλί πιο πάνω παίζοντας το «γερμανικό» χαρτί της μάρκας. Με βάση αυτό αναμένουμε τότε μια συνολική αναβάθμιση. Σε τεχνικό επίπεδο το υπόβαθρο θα είναι ότι καλύτερο έχει δει το Corsa στην ιστορία του, και σε επίπεδο marketing, πιθανώς να δούμε μία αγνώριστα βελτιωμένη Opel.

Εσείς το πιστεύτε για το Corsa; Θα είναι καλύτερο από ποτέ χάρη στα γονίδια της Peugeot; Και τελικά αξίζει τον κόπο η αναμονή; Τι λέτε;

Hyundai
OPEL