Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
2 φωτογραφίες »

To Peugeot 108.

Γίνεται «αδελφάκι» με το Fiat 500e το Peugeot 108;

3.026 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2020)

To Fiat 500e ίσως δώσει ανάσα ζωής στην πορεία του 108 στην γκάμα της Peugeot αφού η κατηγορία των μίνι αρχίζει να συρρικνώνεται.


Την ίδια στιγμή που πολλές εταιρείες σταματούν την παραγωγή των μίνι μοντέλων τους, η Peugeot έχει κάνει γνωστό πως πρόθεσή της είναι να συνεχίσει να προσφέρει το δικό της 108 όσο υπάρχει ζήτηση.

 Ο Jean-Philippe Imparato, αντιπρόεδρος της Peugeot δήλωσε για το μέλλον του 108 στην γκάμα: «Aποφασίσαμε λίγες εβδομάδες πριν να διατηρήσουμε το 108. Γιατί; O λόγος είναι ότι το αυτοκίνητο έχει καλή πορεία και γιατί είναι σημαντικό για εμάς, στο Ηνωμένο Βασίλειο πουλάμε 6.000 τέτοια αυτοκίνητα το χρόνο. Πάρα ταύτα, δεν θέλω να χάνω χρήματα από κανένα μοντέλο για αυτό το 108 θα διατηρηθεί στην γκάμα μέχρι οι πελάτες να μας πουν «όχι, δεν το θέλουμε άλλο».

Το Fiat 500e που παρουσιάστηκε πρόσφατα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον του 108 αφού τα δύο αυτά μοντέλα θα μπορούσαν να μοιραστούν την πλατφόρμα, κινητήρια σύνολα και έξοδα. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση επί του θέματος, ειδικοί κάνουν λόγο ωστόσο πως μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της FCA με το PSA Groupe, θα υπάρξουν εξελίξεις. Αλλωστε, ο ίδιος ο Imparato δήλωσε πως θα ήταν χαρούμενος να το συζητήσει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Το νέο 500e χρησιμοποιεί ένα μόνο ηλεκτρικό κινητήρα συνδυασμένοι με πακέτο μπαταριών 42 kWh. Το μοτέρ προσφέρει ισχύ 120 ίππων, ενώ η Fiat λέει πως κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δευτερόλεπτά. Η κορυφαία ταχύτητα ανέρχεται στα 150 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία κίνησης στα 320 χιλιόμετρα. Όταν έρθει η ώρα για φόρτιση, το 500e μπορεί να γεμίσει μέχρι το 80% σε 35 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή 85 kW. Η φόρτιση στο σπίτι από συμβατική πρίζα διαρκεί συνήθως περίπου 14 ώρες.
 
 

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: