Η Αudi αποχωρεί από το DTM

3.029 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2020)

Η περσινή πρωταθλήτρια στους αγώνες DTM αποφάσισε να αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς, ακολουθώντας τα βήματα της Mercedes. Δυσοίωνο το μέλλον για την διοργάνωση...

Το καλοκαίρι του 2017, η Mercedes ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το πρωτάθλημα του DTM και τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, είναι σειρά της Audi να γνωστοποιήσει την φυγή της από την άλλοτε πολύ δημοφιλής κατηγορία.

H Audi ανακοίνωσε επίσημα πως προχωρά στον επανασχεδιασμό όλων των συμμετοχών της στα μηχανοκίνητα αθλήματα και ότι αποσύρεται από το DTM στο τέλος της χρονιάς γιατί θέλει να εστιάσει σε τεχνολογίες που είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον και για να μειώσει τα έξοδά της.

Η Audi συμμετείχε στο πρωτάθλημα DTM για δεκαετίες έχοντας κατακτήσει 23 πρωταθλήματα Κατασκευαστών, 11 πρωταθλήματα Οδηγών και 114 νίκες και ενώ οι οδηγοί της έχουν καταφέρει να ανέβουν στο πόντιουμ 345 φορές και να πάρουν 106 pole positiοn. «Μετά από το 3 στα 3 στους τίτλους, πολλά βάθρα και πολλά άλλα ρεκόρ, το 2019 ήταν μέχρι στιγμής η πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της εταιρείας».  Η μάρκα ελπίζει ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί σε μερικούς ακόμη αγώνες, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, προτού αποχωρήσει.

Η Audi σημειώνει πως θα επικεντρώσει την προσοχή της στην Formula E που ήδη σημειώνει σημαντικές επιτυχίες. Στον αντίποδα, το DTM χάνει μια ακόμη ομάδα από το grid παρά το γεγονός ότι κατέβαλε σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να κάνει την συμμετοχή των ομάδων πιο ελκυστική. Οι εταιρείες που έχουν μείνει είναι η BMW και η Aston Martin ενώ Νissan, Ηοnda και Lexus συμμετέχουν σποραδικά.
 

Hyundai
4green