Η Fisikon ανακοίνωσε τις νέες, αυξημένες τιμές στο φυσικό αέριο

Η Fisikon ανακοίνωσε τις νέες, αυξημένες τιμές στο φυσικό αέριο

11.700 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2022)

Η εταιρεία φυσικού αερίου Fisikon, ανακοίνωσε σήμερα τις νέες τιμές του φυσικού αερίου κίνησης στη χώρα μας, που δέχθηκε σημαντική αύξηση, αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων και του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημαντική αύξηση στην τιμή του παρά την γενναία επιδότηση

Αύξηση 40 λεπτά του ευρώ ανά κιλό στο φυσικό αέριο, ανακοίνωσε σήμερα 2/8 η Fisikon, πάροχος φυσικού αερίου στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα οι νέα τιμή του CNG διαμορφώνεται στα 1,75 ευρώ/κιλό, επηρεασμένη από τις διεθνείς εξελίξεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι η τιμή επιδοτείται από κράτος & ΔΕΠΑ κατά 90 λεπτά και χωρίς αυτή η τιμή του φυσικού αερίου κίνησης θα σκαρφάλωνε στα 2,65 ευρώ/κιλό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: 
Από 02/8/2022, η τιμή πώλησης φυσικού αερίου κίνησης, στα δύο ιδιόκτητα πρατήρια Fisikon διαμορφώνεται στα 1,75 €/Kg.
Στη νέα τιμή πώλησης περιλαμβάνεται η επιδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης ύψους 30€/MWh ή 0,45€/kg, και επιπλέον ειδική έκπτωση από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας ύψους 30€/MWh ή 0,45€/kg περίπου επί της καθαρής αξίας προς όλους τους καταναλωτές. Χωρίς την επιδότηση και την ειδική έκπτωση, η τελική τιμή πώλησης του φυσικού αερίου κίνησης θα ανερχόταν στα 2,65 €/kg.
Επιπλέον, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η τιμή πώλησης στα συνεργαζόμενα πρατήρια Fisikon, διαμορφώνεται ελεύθερα από τους εκμεταλλευτές των πρατηρίων.
Στην παρούσα συγκυρία των διεθνών ανατιμήσεων, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια απορρόφησης σημαντικού μέρους αυτών των αυξήσεων, με στόχο την προστασία του καταναλωτή.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αντιδράσεις από τους καταναλωτές

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη δημοσίευση της Fisikon στο Facebook όπου ανακοίνωσε τη νέα τιμή έχουν προστεθεί αρκετά αρνητικά σχόλια τα οποία επισημαίνουν την μεγάλη αύξηση από τα 0,085€ που ίσχυε μέχρι λίγους μήνες πριν στο 1,75 του σήμερα, ενώ κάποιοι δίνουν έμφαση στην πολύ μεγάλη επιδότηση που υπάρχει στο καύσιμο η οποία δεν υπήρξε στα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO PROACE
NISSAN