H Τουρκία αντικαθιστά τον Καναδά στο καλεντάρι της F1

1.664 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2021)

Λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας διάρκειας 14 ημερών που ισχύει στον Καναδά σε όσους εισέρχονται στην χώρα, το Grand Prix του Καναδά δεν θα γίνει φέτος και θα αντικατασταθεί από το GP της Τουρκίας.

Η Formula 1 επιβεβαίωσε πως ο έβδομος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνει στην Τουρκία αντί του Καναδά στις 11-13 Ιουνίου. Αυτή η αλλαγή έγινε λόγω των συνεχιζόμενων διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν στον Καναδά που έκαναν αδύνατο για τη Formula 1 να πραγματοποιήσει τον αγώνα ενώ ισχύει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όλους όσους εισέρχονται στην χώρα.

Η Τουρκία επιστρέφει στο καλεντάρι για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πέρσι είχε γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας στο οποίο ο Lewis Hamilton κατάφερε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για στην έβδομη φορά.

«Ενώ είναι απογοητευτικό που δεν μπορούμε να είμαστε στον Καναδά αυτή τη σεζόν, είμαστε ενθουσιασμένοι που η Τουρκία θα φιλοξενήσει ένα Grand Prix το 2021 μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα την περασμένη σεζόν», δήλωσε ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1.

Ο ίδιος συνέχισε: «Ξέρω ότι όλοι μας οι φίλοι μας είναι ενθουσιασμένοι από το ξεκίνημα της σεζόν και η Τουρκία έχει μια συναρπαστική πίστα που θα προσφέρει μεγάλες μάχες. Θέλω να ευχαριστήσω τον διοργανωτή και τις αρχές στον Καναδά για όλες τις προσπάθειές τους τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η κατάσταση που υπάρχει έκανε τα σχέδιά μας αδύνατα. Θέλω εξίσου να ευχαριστήσω τον διοργανωτή και τις αρχές στην Τουρκία για την προθυμία τους να φιλοξενήσουν έναν αγώνα Formula 1 που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον για το άθλημά μας. Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με όλους από την αρχή του έτους και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».
 

ELASTIKA 2024
moto