Η επόμενη γενιά Jeep Wrangler θα είναι η τελευταία με V8 κινητήρα

Η επόμενη γενιά Jeep Wrangler θα είναι η τελευταία με V8 κινητήρα

1.570 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2024)

- Το Wrangler Rubicon 392 Final Edition θα είναι το τελευταίο Wrangler με V8 κινητήρα
- Ο V8 των Wrangler προσέφερε 476 άλογα και 640 Nm ροπής
- Έπιανε τα 96 χλμ/ώρα σε 13 δευτερόλεπτα παρότι ζύγιζε 2,3 τόνους

Το Wrangler Rubicon 392 Final Edition θα είναι το τελευταίο Wrangler με V8 κινητήρα

Αλλο ένα θύμα των καιρών φαίνεται να είναι ο κινητήρας V8 με τον οποίο εφοδιαζόντουσαν τα Wrangler της Jeep. O κινητήρας θα δώσει για τελευταία φορά το παρών στην επερχόμενη γενιά Wrangler, με το Wrangler Rubicon 392 Final Edition, και έπειτα θα πάψει να κινεί τα οχήματα της  Jeep, σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέλη του JL Wrangler Forums. Το μοντέλο αναμένεται να βγει στις αμερικάνικες αγορές το 2024.

Θυμίζουμε βέβαια πως τα νέα αυτά δεν επηρεάζουν τις ελληνικές αγορές, αφού ούτως ή άλλως το Wrangler ερχόταν μόνο στην Plug-in υβριδική του έκδοση, με V6 κινητήρα, στην χώρα μας.     

Ο V8 των Wrangler προσέφερε 476 άλογα και 640 Nm ροπής

Αναμένουμε πως το κύκνειο άσμα του V8 θα ηχήσει στην πεντάπορτη έκδοση του νέου Wrangler Rubicon 392. Το μοντέλο θα έρθει με ανανεωμένο σχεδιασμό μέσα-έξω. Ο V8 θα συνεχίσει να προσφέρει 476 άλογα και 640 Nm ροπής που θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς από ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Έπιανε τα 96 χλμ/ώρα σε 13 δευτερόλεπτα παρότι ζύγιζε 2,3 τόνους

Φυσικά, όποιος αγοράσει την τελευταία αυτή έκδοση δεν θα έχει στο νου του την οικονομία καυσίμων. Το Wrangler 392 είναι από τα οχήματα με την υψηλότερη κατανάλωση, αποδίδοντας μόλις 6 χιλιόμετρα στο λίτρο και η νέα έκδοση, με τον ίδιο κινητήρα, θα είναι πιθανότατα το ίδιο απαιτητική σε καύσιμο. Από την άλλη, ο ισχυρός V8 δίνει στο Jeep, την δυνατότητα να πιάνει τα 96 χλμ/ώρα από το σημείο εκκίνησης σε μόλις 13 δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχουν πολλά βενζινοκίνητα σκληροτράχηλα off-road SUV που να ζυγίζουν 2.389 τόνους και να πετυχαίνουν τέτοιους αριθμούς.

DEH PASXA
KIA