6 φωτογραφίες »

Μercedes EQC

Η πρωτότοκη EQC & η πολυχρηστική EQV

34.703 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2021)

Μercedes EQC

Μercedes EQC

Μercedes EQC

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H ΕQC ήταν το πρώτο μέλος της EQ οικογένειας της Mercedes που παρουσιάστηκε, πάνω στο οποίο βασίζεται γενικότερα η προχωρημένη «αντίληψη» που την χαρακτηρίζει. Αισθητικά, η EQC υιοθετεί τις όμορφες καμπύλες της «συμβατικής» GLC σε ένα πιο μακρύ όμως αμάξωμα κατά 92 χλστ. (4.761 χλστ. σε μήκος) και με έμφαση στις λεπτομέρειες που της χαρίζουν επιβλητικότητα και ξεχωριστή εμφάνιση.


Μercedes EQC

Μercedes EQC

Στο εσωτερικό της η εικόνα είναι «γνώριμη» για αυτοκίνητο της Mercedes, επιδεικνύοντας κορυφαίο ποιοτικό επίπεδο, high-tech διάκοσμο με τις οθόνες του συστήματος MBUX να έχουν και εδώ την τιμητική τους, αλλά και μεγάλες δόσεις πολυτέλειας. Σχεδιαστικά, ωστόσο, διαφοροποιείται αρκετά προβάλλοντας ένα ακόμα πιο ξεχωριστό προφίλ με τις οριζόντιες γρίλιες που διατρέχουν το ταμπλό να παραπέμπουν στην S-Class. Αντίστοιχα προσφέρει και κορυφαία επίπεδα άνεσης τόσο οδηγικά όσο και χωροταξικά ως Mercedes, ενώ εξοπλίζεται και με όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.


Μercedes EQV

Μercedes EQV

Η EQC είναι διαθέσιμη στην έκδοση EQC 400 4MATIC η οποία κοστίζει από 82.820 ευρώ και εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται τοποθετημένοι σε κάθε άξονα, αναλαμβάνοντας αμφότεροι την κίνηση των αντίστοιχων τροχών. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 408 ίππους και η ροπή τα 765 Nm, νούμερα που αρκούν για να τις χαρίσουν πολύ καλές επιδόσεις παρά το βάρος των 2,4 τόνων, επιταχύνοντας από στάση στα100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ.. Η μπαταρία της έχει χωρητικότητα 80 kWh και προσφέρει αυτονομία παραπάνω από 400 χλμ. κατά κύκλο WLTP, ενώ για τη φόρτισή της από Wallbox (7,4 kW) χρειάζονται 11 ώρες και από ταχυφορτιστή μπορεί να ανακτήσει από το 10% στο 80% της χωρητικότητάς τους σε 40 λεπτά.


Μercedes EQV

Μercedes EQV

Μercedes EQV
H γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων EQ της Mercedes συμπληρώνεται και από την πολυχρηστική EQV η οποία βασίζεται στη V-Class και ενσωματώνει όλη την τεχνολογία και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τις νεότερες Mercedes, προσφέροντάς την απλόχερα σε έως και 8 επιβάτες. Με δύο μήκη αμαξώματος (5.140 χλστ. και 5.370 χλστ.) η EQV παρά το ενός όγκου αμάξωμά της χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιθετική και καλαίσθητη, προβάλλοντας φυσικά και έντονες δόσεις πολυτέλειας αλλά και «διακριτικότητας». 

Μercedes EQV

Μercedes EQV


To εσωτερικό της EQV ακολουθεί το τεχνολογικό, ποιοτικό και σχεδιαστικό επίπεδο των «συμβατικών» μοντέλων της Mercedes, όμως ως πολυχρηστική προσφέρει επιπλέον θέσεις για αντικείμενα και μεγάλες δυνατότητες διαρρύθμισης του εσωτερικού της χώρου, μέσω των καθισμάτων της 2ης και 3ης σειράς που διαθέτει. Αυτά είναι συρόμενα, αναδιπλούμενα και μπορούν να αφαιρεθούν διαμορφώνοντας το εσωτερικό ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, με τους χώρους να είναι υπεραρκετοί τόσο για αυτούς όσο και για τις αποσκευές (σ.σ. με όγκο 1.410 λτ.). 

Η ΕQV 300 εφοδιάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) της Mercedes – Benz με τον ηλεκτροκινητήρα της να αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 kW (204 ίπποι) και ροπή έως 362 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ η μπαταρία των 100 kWh της που είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο, είναι υδρόψυκτη και προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως 350 χλμ. στον κύκλο WLTP. H EQV διαθέτει ένα ιδιαίτερα ικανό σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, το οποίο συνδυάζεται και με τα 4 προγράμματα οδήγησης αλλά και 5 βαθμίδες ανάκτησης ενέργειας, στοιχεία που μεταβάλλουν ανάλογα την απόδοση του συνόλου όσο και την αυτονομία της. Όσον αφορά στην φόρτιση, η EQV φορτίζει από wall box 11 kW σε λιγότερο από 10 ώρες, ενώ για το 80% της χωρητικότητάς της, αρκούν 45 λεπτά σύνδεσης σε ταχυφορτιστή 110 kW. 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
Hyundai