6 φωτογραφίες »

Η γκάμα της smart αποτελείται αποκλειστικά από τα ηλεκτρικά fortwo coupe και cabrio, αλλά και το EQ forfour.

Τα 4 smart EQ & η νεότερη EQA

34.707 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2021)

smart EQ fortwo coupe, fortwo cabrio και forfour

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H smart είναι μια από τις μάρκες που στη νέα της εποχή διαθέτει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κάτι που βεβαίως είναι λογικό αν αναλογιστούμε τον αστικό προσανατολισμό τόσο της ηλεκτροκίνησης γενικότερα, όσο και της ίδιας της εταιρείας.


smart EQ fortwo coupe, fortwo cabrio και forfour

smart EQ fortwo coupe, fortwo cabrio και forfour

Tα smart λοιπόν είναι διαθέσιμα σε 3 αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Το EQ fortwo coupe με τιμή από 24.990 ευρώ, το EQ fortwo cabrio από 28.490 ευρώ και το μεγαλύτερο και πιο πρακτικό 4θέσιο EQ forfour με τιμή από 25.675 ευρώ, όλα τους στην ανανεωμένη εκδοχή τους και χωρίς την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ενημερωτικά, η τιμή του fortwo coupe με επιδότηση και απόσυρση ξεκινά από τα 19.960 ευρώ.


Μercedes EQA

Μercedes EQA

Καρδιά του ηλεκτρικού συστήματος σε αμφότερα τα μοντέλα είναι ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 82 ίππων και 160 Nm ροπής, με τις μπαταρίες του συστήματος να βρίσκονται στο δάπεδο και έχουν χωρητικότητα 17,6 kWh. Η μέγιστη ταχύτητά τους ανέρχεται στα 130 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία κίνησης για το EQ fortwo ανέρχεται στα 133 χιλιόμετρα, για το EQ fortwo Cabrio στα 130 χιλιόμετρα και για το EQ forfour στα 129 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Η φόρτιση από οικιακή πρίζα διαρκεί περίπου 8 ώρες, ενώ από wallbox 7,4 kw περίπου 3 ώρες και από ταχυφορτιστή 22 kW μπορεί να καλυφθεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς τους, σε λιγότερο από 40 λεπτά φόρτισης. 


Μercedes EQA

Μercedes EQA

Μercedes EQA
Το νεότερο μέλος της οικογένειας των EQ αυτοκινήτων της Mercedes είναι η EQA, η οποία αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρική εκδοχή της GLA με μήκος στα 4.463 χλστ. (σ.σ. 4.410 χλστ. η GLA). Η ΕQA είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στη χώρα μας στην έκδοση EQA 250 με τιμές από 49.590 ευρώ ή 43.600 ευρώ με το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά). Η έκδοση αυτή εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρόσθιο άξονα, το οποίο αποδίδει 190 ίππους και 375 Nm ροπής που περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω του συστήματος μετάδοσης κίνησης (eATS). Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 160 χλμ./ώρα. Το μοτέρ με τη σειρά του τροφοδοτείται από μία μπαταρία 66,5 kWh, προσφέροντας αυτονομία 426 χιλιομέτρων (WLTP). Η μπαταρία μέσω wallbox ή δημόσιο φορτιστή AC απαιτεί 5 ώρες και 45 λεπτά για να φορτιστεί, ενώ από ταχυφορτιστή DC χρειάζεται 30 λεπτά για την ανάκτηση του 80% της χωρητικότητάς της.

Μercedes EQA

Μercedes EQA


Η EQA βασίζεται και σχεδιαστικά στην GLA ωστόσο φέρει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά όπως είναι η μαύρη κλειστή μάσκα στο εμπρός μέρος αλλά και η συνεχής φωτιζόμενη λωρίδα ανάμεσα στα LED φωτιστικά μπροστά και πίσω, στα πρότυπα της μεγαλύτερης EQC.

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό της, όπως σε όλα τα νέα μοντέλα της Mercedes έτσι και στην EQA δεσπόζει το σύγχρονο σύστημα MBUX, με δύο οθόνες, μία ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και άλλη μία για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και στο κομμάτι της ποιότητας, ενώ πλούσιος είναι φυσικά ο τεχνολογικός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει.

Μελλοντικά, πέραν της EQA 250, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις κάποιες από αυτές τετρακίνητες (με 272+ ίππους), που θα προσφέρουν μάλιστα μεγαλύτερη έμφαση στο σπορ στοιχείο, ενώ αργότερα θα αποκαλυφθεί και μία έκδοση με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα (WLTP). 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO PROACE
skoda