Η νέα βάση δεδομένων ή αν προτιμάτε ο νέος ιστότοπος καλύπτει 17 διαφορετικά πρωταθλήματα της FIA.

Η νέα «Βίβλος» στατιστικών στοιχείων της FIA

2.701 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2019)

Μία νέα βάση δεδομένων αποτελεσμάτων και στατιστικών στοιχείων στην οποία έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι οπαδοί των μηχανοκίνητων αγώνων εγκαινίασε η FIA, με τη συνδρομή της Motorsport Network.


Η νέα βάση δεδομένων ή αν προτιμάτε ο νέος ιστότοπος καλύπτει 17 διαφορετικά πρωταθλήματα της FIA, μέσα στους οποίους βρίσκεται και όλη η ιστορία της Formula 1 από το 1950 και μετά, καθώς και πλήρες αρχείο όλων των άλλων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που υποστηρίχθηκαν από την FIA.
 
Ο ιστότοπος που ονομάζεται Motorsport Stats, είναι ο μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος στον κόσμο με πληροφορίες σχετικά με τους μηχανοκίνητους αγώνες και βασίζεται στα στη βάση δεδομένων που είχε δημιουργήσει η Forix. Κάθε σεζόν, οι ομάδες συλλογής δεδομένων και οι αναλυτές καταγράφουν μια πλούσια ροή δεδομένων και αποτελέσματα από περισσότερα από 50 γεγονότα κάθε Σαββατοκύριακο.
 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt είπε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανακοινώνω την έναρξη του ιστοτόπου αποτελεσμάτων και στατιστικών για τα πρωταθλήματα της FIA. Αυτός ο νέος ιστότοπος προστατεύει ένα μέρος του ιστορικού ιστού των μεγάλων πρωταθλημάτων της FIA και καθιστά την πληροφορία ελεύθερη για τους οπαδούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όσους ενδιαφέρονται για το μηχανοκίνητο αθλητισμό».
 
Από τη πλευρά του ο James Allen, Πρόεδρος της Motorsport Network πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα. Μαζί με τους συναδέλφους μας στη FIA δημιουργήσαμε ένα θαυμάσιο νέο εργαλείο για τους φίλους των αυτοκινητιστικών αγώνων και του ράλλυ που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στο άθλημα. Είμαστε υπερήφανοι για το βάθος και την ποιότητα των στατιστικών μας και της βάσης δεδομένων».

Toyota
test center