Ιταλία: Σε επαφές με την κινεζική Chery για εργοστάσιο αυτοκινήτων

1.880 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2024)
Ιταλία: Σε επαφές με την κινεζική Chery για εργοστάσιο αυτοκινήτων

- Η Ιταλία θέλει να αυξήσει την εθνική παραγωγή αυτοκινήτων.
- Η Chery θα επενδύσει σε δύο εργοστάσια στην Ευρώπη.
- Το ένα εργοστάσιο θα έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
- Στις σκέψεις της Chery και ένα πρώην εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη.

Το ένα εργοστάσιο θα έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο

Δεν είναι μυστικό πως η κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων, Chery, θέλει να επεκταθεί στην Ευρώπη, εισάγοντας τρεις διαφορετικές μάρκες. Παράλληλα, είχε γίνει γνωστό πως στόχος της είναι και η κατασκευή δύο εργοστασίων σε χώρες της «γηραιάς ηπείρου». Το ένα από αυτά θα έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Chery συνέχιζε την αναζήτηση άλλης χωράς για να εγκαταστήσει το δεύτερο. Σήμερα, δημοσίευμα κάνει λόγο πως η Ιταλία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Chery, την ώρα που αξιολογεί και άλλες επιλογές, όπως ένα πρώην εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη.

Η Ιταλία θέλει να αυξήσει την εθνική παραγωγή αυτοκινήτων

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει πως η ιταλική κυβέρνηση είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών να προσελκύσει άλλη μια μεγάλη εταιρεία του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα εκτός από τη Stellantis. Μάλιστα, η εν λόγω πληροφορία, σύμφωνα με το δημοσίευμα έρχεται από δύο διαφορετικές πηγές.
 
Η Ιταλία θέλει να αυξήσει την εθνική παραγωγή αυτοκινήτων σε 1,3 εκατομμύρια οχήματα ετησίως από περίπου 800.000 αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν το 2023. Αυτός είναι ο λόγος που έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Stellantis, τη μοναδική μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας. Ωστόσο, ο Υπουργός Βιομηχανίας, Adolfo Urso δήλωσε ότι η Ιταλία θέλει έναν δεύτερο κατασκευαστή να προσθέσει περίπου 300.000 οχήματα στην εθνική παραγωγή και όπως φαίνεται η γειτονική χώρα δεν είναι αδιάφορη για την περίπτωση της Chery, αν και δεν είναι η μοναδική μάρκα με την οποία μιλούν.

Στις σκέψεις της Chery και ένα πρώην εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη

Από τη μεριά της η Chery, μέσω του διευθύνοντα συμβούλου του ευρωπαϊκού της τμήματος, Jochen Tueting, δήλωσε στο Reuters ότι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει ότι οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα είναι αρκετά υψηλές για να υποστηρίξουν ένα τοπικό εργοστάσιο συναρμολόγησης. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε συζητήσεις σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη», είπε ο Tueting, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Το Reuters όμως υπογραμμίζει πως η Chery, αυτή τη στιγμή έχει δύο επιλογές. Είτε να ανακαινίσει ή να κατασκευάσει ένα νέο στην Ιταλία, είτε να επενδύσει σε ένα πρώην εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη.  

Το δεύτερο εργοστάσιο θα κατασκευάζει αριστεροτίμονα αυτοκίνητα

Κλείνοντας, θυμίζουμε πως το εργοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα κατασκευάζει τα αυτοκίνητα που θα έχουν δεξιά το τιμόνι, τα οποία στη συνέχεια θα διοχετεύονται στο νησί, ενώ θα εξάγονται και σε Νότια Αφρική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Το δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη θα δημιουργεί αριστεροτίμονα αυτοκίνητα για τις υπόλοιπες αγορές της «γηραιάς ηπείρου». 

SPRING CHECK MERCEDES
skoda