«Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»: Πάνω από 8.000 ευρώ η επιδότηση για ηλεκτρικά

5.344 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2024)
«Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»: Πάνω από 8.000 ευρώ η επιδότηση για ηλεκτρικά

- Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου
- Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» λήγει στις 30 Απριλίου
- Υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση περισσότερων φορτιστών
- Πότε θα δούμε το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Πολύ πιθανό είναι να δούμε την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου να αυξάνεται πάνω από τα 8.000 ευρώ, σύμφωνα με την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τις δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του Real FM.

Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» λήγει στις 30 Απριλίου

Η υφυπουργός δήλωσε πως το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» λήγει στις 30 Απριλίου και πως στην κυβέρνηση είναι πολύ ικανοποιημένοι γιατί αξιοποιήθηκαν όλα τα κονδύλια και στην συνέχεια προανήγγειλε τον γρήγορο ερχομό του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», για το οποίο ο ΣΕΑΑ έχει την δική του γνώμη για το τι πρέπει να γίνει. Για την τρίτη φάση του προγράμματος, η Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε πως ίσως το ποσό αυξηθεί λέγοντας συγκεκριμένα: «Θέλουμε με κάθε τρόπο να τονώσουμε την αγορά αυτή, επιδοτώντας ίσως και με περισσότερα χρήματα - το λέω σε εσάς πρώ τη φορά, τα 8.000 ευρώ ενδεχομένως να αυξηθούν κατά ένα σημαντικό ποσό». 

Υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση περισσότερων φορτιστών

Η ίδια αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τους σταθμούς φόρτισης κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού». Συγκεκριμένα, επισήμανε πως: «Ηλεκτρικά οχήματα χωρίς φορτιστές δεν μπορούν να υπάρξουν. Το πρόγραμμα -Φορτίζω παντού- είναι 80 εκατ. ευρώ επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα 30 εκατ. πάνε στους δήμους και τα υπόλοιπα 50 εκατ. θα δοθούν σε ιδιώτες που θέλουν να φτιάξουν δημόσια προσβάσιμους φορτιστές».

Πότε θα δούμε το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» αναμένεται να είναι πιο ευέλικτο, κάτι που ίσως σημαίνει μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία της αγοράς κάποιου ηλεκτρικού οχήματος. Ο ερχομός του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» αναμένεται ακόμη και πριν το καλοκαίρι.

Hyundai
OPEL