Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Marketing και Στρατηγικής Ανάπτυξης της Gazpromneft – Lubricants κ. Ρόμαν Ζίμοβετς.

Το δείγμα του λιπαντικού λαμβάνεται από ζεστό κινητήρα, μέσω ειδικής οπής στο περίβλημα του κινητήρα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό δειγματοληψίας.

Η διαδικασία δειγματοληψίας εξασφαλίζει πως δεν θα εισέλθουν ξένα σωματίδια στο δείγμα, τα οποία θα μπορούσαν να διαστρεβλώσουν τα αναλυτικά αποτελέσματα.

«Αποδεικνύουμε συνέχεια την υψηλή ποιότητα των λιπαντικών μας»

19.618 Επισκέψεις στο άρθρο

Παρών στην ανάλυση των δειγμάτων και φυσικά σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης και του αγώνα ήταν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Marketing και Στρατηγικής Ανάπτυξης της Gazpromneft – Lubricants κ. Ρόμαν Ζίμοβετς, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος σχετικά με τα αποτελέσματα. «Οι δοκιμές στις πίστες της Ουγγαρίας ήταν επιτυχείς, τα λιπαντικά μας διασφάλισαν τη σταθερή λειτουργία των κινητήρων, διατηρώντας ταυτόχρονα τις φυσικο-χημικές τους ιδιότητες, με έμφαση στις ιδιότητες ενάντια στην φθορά. Η ομάδα ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους συναγωνιστές και κέρδισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών.

Με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων, οι μηχανικοί στα pit stop επιβεβαίωσαν ότι ο αγωνιστικός κινητήρας παραμένει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση». Παράλληλα ο κ. Ζίμοβετς αναφέρθηκε στη σημασία αυτών των ποιοτικών ελέγχων, δηλώνοντας: «Δοκιμάζουμε τα προϊόντα μας σε διάφορες πίστες αγώνων για να δούμε πώς λειτουργούν τα λάδια μας κάτω από ακραίες συνθήκες. Αυτά δεν είναι μόνο δοκιμές επίδειξης, αλλά πολύ σοβαρή δουλειά του τμήματος μηχανικών μας, που αναλύει όλα τα δεδομένα που αποκτώνται επιβεβαιώνοντας τη μόνιμα υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.»

Ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος με προηγμένα μέσα
Οι μηχανικοί της εταιρείας πήραν δείγμα από τα λιπαντικά υψηλής ποιότητας G-Energy Racing 15W-50 που χρησιμοποιήθηκαν στα μονοθέσια  και  την πρώτη μέρα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων πρακτικής άσκησης, αλλά και τη δεύτερη ημέρα μετά από κάθε αγώνα, με τα μονοθέσια να έχουν διανύσει περίπου 30 χλμ. υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης. Τα δείγματα από τα λιπαντικά που λήφθηκαν, ελέγχθηκαν από το κινητό εργαστήριο σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας όργανα υψηλής τεχνολογίας, όπως φασματογράφους υπέρυθρων, και ακτινών Χ, έναν έλεγχο τον οποίο είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε όλοι οι εκπρόσωποι του τύπου, που βρεθήκαμε στην πίστα του Ουγκαρόρινγκ. 

Πως γίνεται η διαδικασία της δειγματοληψίας των λιπαντικών
Το δείγμα του λιπαντικού λαμβάνονται από ζεστό κινητήρα, μέσω ειδικής οπής στο περίβλημα του κινητήρα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό δειγματοληψίας (σωλήνας από PVC, αντλία κενού, πλαστικό δοχείο). Ο σωλήνας, μέσω της οπής, βυθίζεται στο λάδι που βρίσκεται στο στροφαλοφόρο του κινητήρα και μέσω της αντλίας χύνεται στο δοχείο, εξασφαλίζοντας έτσι πως δεν θα εισέλθουν ξένα σωματίδια που θα μπορούσαν να διαστρεβλώσουν τα αναλυτικά αποτελέσματα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

test center
KIA