McLaren: «Δεν θα είμαστε διεκδικητές το 2021»

2.716 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2019)

Παρά το ότι θα έχει κινητήρες Mercedes, η McLaren υποστηρίζει ότι η αναγέννησή της δεν θα αρχίσει το 2021.

Σίγουρη πως θα μπορέσει να επανακτήσει την χαμένη της δόξα και να βρεθεί ξανά στις πρώτες θέσεις του grid είναι η McLaren μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της με την Mercedes για την προμήθεια κινητήρων από το 2021 και έπειτα.

Η βρετανική ομάδα πάντως ξέρει πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει άμεσα αλλά ότι θα πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια, ώστε η McLaren να μπορέσει να γίνει διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Όταν η McLaren ήρθε σε συμφωνία με την Honda το έκανε γιατί πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Mercedes, εάν έπαιρνε κινητήρες από αυτήν. Πλέον, το αφεντικό της ομάδας Zak Brown δηλώνει πως «είμαι πεπεισμένος πως η Mercedes προμηθεύει όλες τις ομάδες (με κινητήρες Μercedes) το ίδιο. Μπορείς να κοιτάξεις την τηλεμετρία, είναι φανερό πως ό,τι βρίσκεται μέσα στα μονοθέσιά της βρίσκεται και μέσα στις Williams και τις Racing Point. Εάν κάνουμε καλή δουλειά με την ομάδα μας και τα πάνε καλά οι οδηγοί μας τότε θεωρώ ότι μπορούμε να τους φτάσουμε».

Από την πλευρά του, ο Andreas Seidl που κατέχει σημαντική θέση στην McLaren δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο επόμενος στόχος είναι να κάνουμε ένα ακόμη βήμα. Ελπίζω να βρεθούμε κάπου μεταξύ του σημείου που βρισκόμαστε τώρα και στις κορυφαίες ομάδες. Πρέπει να γίνει γνωστό πως οι τρεις κορυφαίες ομάδες δεν βρίσκονται ψηλά μόνο γιατί έχουν περισσότερα χρήματα αλλά γιατί κάνουν καλή δουλειά και πιστεύω πως θα συνεχίσουν να κάνουν. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα ως ομάδα»
 

Toyota
moto