ΜcLaren P1 κατεστραμμένη από τυφώνα έπεσε στα χέρια γνωστού YouTuber
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

ΜcLaren P1 κατεστραμμένη από τυφώνα έπεσε στα χέρια γνωστού YouTuber

2.944 Επισκέψεις στο άρθρο (11/8/2023)

Θα την ανακατασκευάσει... και όχι μόνο! Στόχος του YouTuber Freddie “Tavarish” Hernandez είναι η McLaren P1 να φτάσει τα 1.400 άλογα και τα 420 χλμ./ώρα τελική! Πόσο θα κοστίσει όλο αυτό το «μάζεμα»;

Λίγα λόγια για την McLaren P1 που πέρασε από τον τυφώνα «Ίαν»

Η McLaren P1 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 2010. Μπορεί να πει κανείς πως ήταν μια πλατφόρμα δοκιμών των πιο καινοτόμων τεχνολογιών της εποχής, συντελώντας στη δημιουργία ενός συγκλονιστικού hypercar. Κάτω από το exotic αμάξωμα διαθέτει τον V8 βενζινοκινητήρα 3,8 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνολικά 903 ίππους. Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα είναι ένα 7ταχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ικανού να αντέξει τα 900 Nm ροπής του υβριδικού συστήματος. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το κοντέρ να «χτυπάει» τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ συνεχίζει ασταμάτητο μέχρι τα 350 χιλιόμετρα την ώρα, όπου παρεμβαίνει ο ηλεκτρονικός περιοριστής ταχύτητας.

Πέρα από αυτά, η P1 χρησιμοποιεί κάθε κόλπο για να γλιτώσει βάρος. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν περιττές πολυτέλειες όπως μοκέτες ή ταπετσαρία, αλλά ούτε και... ντουλαπάκι. Στο δε διάκοσμο, ο οποίος είναι κατασκευασμένος κυρίως από τιτάνιο και ανθρακονήματα, δεν χρησιμοποιείται βερνίκι για να γλιτώσει 1,5 κιλό. Σε σύγκριση με πιο γήινες κατασκευές, το γυαλί είναι 1,5 χιλιοστό πιο λεπτό και έχει πάχος μόλις 3,5 χιλιοστά. Επιπρόσθετα, το monocoque σασί και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένα από -μόλις- 5 ανθρακονημάτινα πάνελ. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται λιγότερες βίδες και κόλλα για να συναρμολογηθεί. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως, παρά το βάρος της μπαταρίας και το γεγονός ότι ως υβριδικό έχει δύο κινητήρες, η McLaren P1 ζυγίζει 1.495 κιλά, δηλαδή 100 κιλά λιγότερο από ένα Opel Mokka. Τέλος, κατασκευάστηκε σε συνολικά 375 αντίτυπα και όταν ήταν καινούργια κόστιζε 1,3 εκατομμύρια ευρώ.


Ένα θαύμα της μηχανικής, η P1 είναι αυστηρά… για μυημένους.

Ένα θαύμα της μηχανικής, η P1 είναι αυστηρά… για μυημένους.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Εσύ τι πιστεύεις; Μπορεί να επισκευαστεί ένα τέτοιο αμάξι; Ή μήπως πρέπει να πάει απευθείας στην «πρέσα»;

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER