Με 4 ομάδες η Mercedes AMG στον 24ωρό αγώνα Daytona
5 Φωτογραφίες »

Με 4 ομάδες η Mercedes AMG στον 24ωρό αγώνα Daytona

1.775 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2024)

- Στις 27 Ιανουαρίου ξεκινάει ο αγώνας-μαραθώνιος, Rolex 24 Daytona
- Μια ομάδα στην κατηγορία GTD Pro, τρεις στην GTD
- Μεταξύ των οδηγών και ο Ελληνο-Βρετανός Adam Christodoulou
- Θα τρέξουν με τη Mercedes-AMG GT3

Στις 27 Ιανουαρίου ξεκινάει ο αγώνας-μαραθώνιος, Rolex 24 Daytona

Έφτασε σχεδόν η ώρα της αναμέτρησης και οι ομάδες της Mercedes AMG είναι πολυάριθμες και έτοιμες να αγωνιστούν. Ο «μαραθώνιος» αγώνας αντοχής, Rolex 24 Daytona, θα ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου, στις 20:40 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και θα υποβάλει οδηγούς και κινητήρες σε μια εξαντλητική δοκιμασία 24 ωρών μέχρι το ανέμισμα της ασπρόμαυρης σημαίας. Η Mercedes AMG κατάφερε να στείλει 4 ομάδες ιδιωτών στο 62ο αυτό αγώνα. Η SunEnergy1 Racing θα αγωνιστεί στην κατηγορία GTD PRO, ενώ η ομάδα Korthoff/Preston Motorsports, η WINWARD RACING και η Lone Star Racing στην κατηγορία GTD.

Μια ομάδα στην κατηγορία GTD Pro, τρεις στην GTD

Η πίστα με τις 12 στροφές ετοιμάζεται να δεχθεί την τριβή των τροχών για 5.729 χιλιόμετρα χωρίς σταματημό, έχει ήδη όμως πάρει μια πρώτη γεύση: Μια εβδομάδα τώρα διεξάγονταν οι κατατακτήριοι γύροι που καθόρισαν την σειρά εκκίνησης των αγωνιζόμενων οδηγών. Ο Γερμανός οδηγός Maro Engel, που νίκησε τον περσινό Daytona στην GTD Pro κατηγορία, επιστρέφει για να διατηρήσει τον τίτλο, διεκδικώντας την 10 θέση εκκίνησης για την ομάδα του, την SunEnergy1. Όσον αφορά την GTD κατηγορία η Mercedes AMG διεκδίκησε την 17, 18 και 20 θέση εκκίνησης για τις ομάδες WINWARD RACING, Korthoff/Preston Motorsports και η Lone Star Racing αντίστοιχα.


Η πίστα Daytona International Speedway.
5 Φωτογραφίες »

Η πίστα Daytona International Speedway.

Μεταξύ των οδηγών και ο Ελληνο-Βρετανός Adam Christodoulou

Ο Maro Engel θα αγωνιστεί και φέτος με τον συμπατριώτη του Jules Gounon, τον Αυστραλό Kenny Habul και τον Γερμανό Luca Stolz στην κατηγορία GTD Pro.

Για την ομάδα WINWARD RACING, το τιμόνι θα αναλάβουν ο Ολλανδός Indy Dontje, οι Αμερικανοί Philp Ellis και Russel Ward και ο Καναδός Daniel Morad. Όλοι τους έχουν βρεθεί στο βάθρο του Daytona κατά την διάρκεια της καριέρας τους.  

Η ομάδα Korthoff/Preston Motorsports θα αποτελείται από τους Γερμανούς Drivers Maximilian Götz και Mikaël Grenier και τους Αμερικάνους Kenton Koch και Mike Skeen.

H τελευταία ομάδα της Mercedes AMG για φέτος, η Lone Star Racing, θα αγωνιστεί με τον Ελληνοβρετανό Adam Christodoulou, τον Πορτογάλο Rui Andrade, τον Αυστραλό Scott Andrews και τον Τούρκο Salih Yoluc.

Θα τρέξουν με τη Mercedes-AMG GT3

Το αμάξι που θα οδηγήσουν και οι τέσσερεις ομάδες στον μαραθώνιο αντοχής δεν είναι άλλο από τη Mercedes-AMG GT3. Το αγωνιστικό έρχεται με V8 κινητήρα 6,3 λίτρων  που προσφέρει 550 άλογα και 650 Nm ροπής. Καταφέρνει να πιάσει τα 100 χλμ/ώρα από το σημείο εκκίνησης σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER