Μπαίνουν στην παραγωγή τα σκληροπυρηνικά Mazda MX-5 και Mazda 3
4 Φωτογραφίες »

Μπαίνουν στην παραγωγή τα σκληροπυρηνικά Mazda MX-5 και Mazda 3

8.449 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2024)

- Θέμα χρόνου οι σπορ εκδόσεις των MX-5 και Mazda 3!
- Εξελίσσονται τα μοντέλα παραγωγής.
- Τα μοντέλα Spirit Racing θα είναι βελτιωμένα σε ανάρτηση και αεροδυναμική.

Θέμα χρόνου οι σπορ εκδόσεις των MX-5 και Mazda 3

Το σκληροπυρηνικό Mazda MX-5 RS μπαίνει στην παραγωγή. Θα πωλείται με την επωνυμία Mazda Spirit Racing μαζί με ένα εξίσου «καυτό» Mazda 3. Τα νέα αυτά είναι η συνέχεια της αποκάλυψης των δύο ανάλογων πρωτότυπων στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, όπου η ιαπωνική φίρμα μεταξύ άλλων γνωστοποίησε την επιστροφή ενός σπορ αυτοκινήτου με πηγή ισχύος περιστροφικό κινητήρα.

Εξελίσσονται τα μοντέλα παραγωγής.

Στο πλαίσιο λοιπόν της εκδήλωσης, έγινε γνωστό πως τα πρωτότυπα Mazda Spirit Racing RS, που βασίζεται στο MX-5 και Mazda Spirit Racing hot hatch που βασίζεται στο Mazda 3, θα μπουν τελικά στην παραγωγή. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί πλήρεις λεπτομέρειες, αλλά τα δύο αυτοκίνητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και όταν διατεθούν στις αγορές θα πωλούνται με την επωνυμία Mazda Spirit Racing.

Τα μοντέλα Spirit Racing θα είναι βελτιωμένα σε ανάρτηση και αεροδυναμική.

Η πρόθεση της Mazda είναι να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα εστιασμένα στην πίστα με βελτιώσεις σε τομείς όπως η ανάρτηση και η αεροδυναμική, σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις των MX-5 και 3. Μάλιστα, οι άνθρωποι της μάρκας για την ανάπτυξη των μοντέλων παραγωγής βασίζονται σε πορίσματα που έχουν αντλήσει από τη συμμετοχής τους στους αγώνες Super Taikyu. Από κει και πέρα, διαφορετικό θα είναι και το εσωτερικό των δύο σπορ μοντέλων, ως είθισται, όπως φυσικά και το εξωτερικό.

Επιστρέφει έμμεσα το τμήμα Mazdaspeed;

Δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή της Mazda, με την έλευση των δύο μοντέλων Spirit Racing, να εξελίσσεται σε μια έμμεση αναβίωση του Mazdaspeed, του τμήματος μοντέλων επιδόσεων της μάρκας. Αν κάτι τέτοιο ισχύσει και στην πράξη, τότε είναι πολύ πιθανό το νέο σπορ μοντέλο με wankel μοτέρ, που ετοιμάζεται με βάση το Iconic SP concept να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας. Ίδωμεν!

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER