Πετυχημένη ταχύτητα εισόδου στα 73 χλμ./ώρα είχε η 4κίνητα Mustang Mach-E με τα 351 PS, με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται χωρίς έντονη παρέμβαση του ESP και με σημαντική συμβολή από την 4κίνηση.
4 Φωτογραφίες »

Πετυχημένη ταχύτητα εισόδου στα 73 χλμ./ώρα είχε η 4κίνητα Mustang Mach-E με τα 351 PS, με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται χωρίς έντονη παρέμβαση του ESP και με σημαντική συμβολή από την 4κίνηση.

Elk test, επιδόσεις & ποιότητα κύλισης: Αναλυτικές επιδόσεις για το 1ο ηλεκτρικό της Ford

31.851 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2024)

Elk test: Πέρασε τον «Τάρανδο» με 73 χλμ./ώρα


Το πάντρεμα των 487 ίππων και η κτηνώδης ροπή των 860 Nm δίνει εκρηκτικό 60-100 χλμ./ώρα στην Mach-E GT σε μόλις 1,84 δλ..
4 Φωτογραφίες »

Το πάντρεμα των 487 ίππων και η κτηνώδης ροπή των 860 Nm δίνει εκρηκτικό 60-100 χλμ./ώρα στην Mach-E GT σε μόλις 1,84 δλ..

Η δοκιμασία αποφυγής κινδύνου, το elk test, παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική αξιολόγηση κάθε νέου μοντέλου. Είναι η κορυφαία διαδικασία ενεργητικής ασφάλειας, η οποία και δίνει πολλές πληροφορίες για το «στήσιμο» κάθε μοντέλου. Στην περίπτωση της Ford Mustang Mach-E υπάρχει το χάντικαπ που αντιμετωπίζει κάθε ηλεκτρικό, το μεγάλο βάρος. Η έκδοση που δοκιμάσαμε με την 4κίνηση και τα 351 άλογα ζυγίζει 2.182 κιλά, χωρίς το επιπλέον βάρος των 3 επιβατών και των αποσκευών στο πορτ-μπαγκάζ (αυτή την διαδικασία ακολουθούμε στο AutoΤρίτη Test Center). Λοιπόν, η Ford Mustang Mach-E ολοκλήρωσε την δοκιμασία της στο elk test με πετυχημένη ταχύτητα εισόδου τα 73 χλμ./ώρα, επίδοση που είναι το maximum όριο κάθε ηλεκτρικού μοντέλου στην διαδικασία. Το γρήγορο και υπάκουο τιμόνι του μοντέλου ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές του οδηγού στην συγκεκριμένη ταχύτητα, με την σφιχτή ανάρτηση και τα ελαστικά να δίνουν την απαραίτητη πρόσφυση, δίχως να αποσταθεροποιείται το αμάξωμα από την τροχιά που έχει χαραχτεί. Στα θετικά του μοντέλου θα συμπεριλάβουμε και τις χειρολαβές για τους πίσω επιβάτες.

Super φρενάρισμα & προσπέραση σε χρόνο... dt για την Ford Mustang Mach-E GT

Η αξιολόγηση του AutoΤρίτη Test Center ανέδειξε την κορυφαία Ford Mustang Mach-E GT ως το ασφαλέστερο ηλεκτρικό με μπαταρία άνω το 70 kWh. Η τελική κρίση προκύπτει από συνδυασμό οδικής συμπεριφοράς, φρεναρίσματος και προσπέρασης. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, η Ford Mustang Mach-E GT «κοκκαλώνει» από τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 35,3 μέτρα (Αεριζόμενοι Δίσκοι 385 χλστ. εμπρός, Δισκόφρενα πίσω).
 
Ταυτόχρονα, το κορυφαίο ηλεκτρικό Ford προσπερνά... για πλάκα, ολοκληρώνοντας το 60-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,84 δλ. με επιλεγμένο το ακραίο πρόγραμμα «Untammed». Λογικό, θα απαντήσεις κανείς, αφού έχουμε ιπποδύναμη 487 ίππων και θηριώδη ροπή 860 Nm, «πάντρεμα» που προκαλεί... μούδιασμα στο στομάχι στο πρώτο, απλό πάτημα του πεντάλ γκαζιού. Στην Mach-E GT η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ στις υπόλοιπες εκδόσεις περιορίζεται στα 180. 

Πόσο θόρυβο έδειξε το ντεσιμπελόμετρο στα 120 χλμ./ώρα

Ανάμεσα στις μετρήσεις που πραγματοποιούμε είναι και το πόσο θόρυβο κάνει ένα αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες ταχύτητες κίνησης. Κάπως έτσι διαμορφώνεται και η αξιολόγησή μας για την ποιότητα κύλισής του. Η τελική τιμή που δείχνει το ντεσιμπελόμετρό μας προκύπτει από την μέτρηση του θορύβου εντός της καμπίνας και εξαρτάται από λειτουργία του συνόλου, την ηχομόνωση της καμπίνας αλλά και την διάσταση των ελαστικών στο μοντέλο της δοκιμής.
 
Κάθε ηλεκτρικό ξεκινά από μία διαφορετική αφετηρία ως προς τους παραγόμενους θορύβους λόγω της ιδιαίτερης λειτουργίας των ηλεκτροκινητήρων τους. Στις μετρήσεις μας, η Ford Mustang Mach-E των 294 ίππων βρίσκεται στο Top5 των πιο ήσυχων ηλεκτρικών, με μετρημένα 65,5 dB στα 120 χλμ./ώρα.
 

Σελίδα 1Mustang Mach-E: Πόσα χλμ. βγάζει, σε πόσο προσπερνάει & πώς στρίβει;
Σελίδα 2Ευρυχωρία καμπίνας & πορτ-μπαγκάζ: Πόσο άνετη είναι η Ford Mustang Mach-E
Σελίδα 3Elk test, επιδόσεις & ποιότητα κύλισης: Αναλυτικές επιδόσεις για το 1ο ηλεκτρικό της Ford
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
fiat