Nissan Ariya: Το πρώτο ηλεκτρικό που πήγε από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nissan Ariya: Το πρώτο ηλεκτρικό που πήγε από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο

2.059 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2023)

- Από τη μία άκρη της γης στην άλλη με ηλεκτρικό!
- Για πρώτη φορά αυτοκίνητο πήγε από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο.
- Καμία αλλαγή στο σύστημα κίνησης και στην μπαταρία.
- Νωρίτερα είχαν διανύσει 10.000 χλμ. με Nissan LEAF.

Από τη μία άκρη της γης στην άλλη με ηλεκτρικό!

Το Nissan Ariya έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ταξίδεψε από το Βόρειο Πόλο στο Νότιο Πόλο. Ένα ανδρόγυνο ήταν το πλήρωμα που έφερε εις πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή, η οποία ξεπέρασε τα 30.000 χιλιόμετρα! Ο λόγος για τον Chris και την Julie Ramsey, οι οποίοι θέλησαν να αποδείξουν πως το άγχος της αυτονομίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ανήκει στο παρελθόν.

Για πρώτη φορά αυτοκίνητο πήγε από το Βόρειο στο Νότιο Πόλο

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Nissan, ο Chris και η Julie Ramsey, ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια δεκάμηνη περιπέτεια, που τους είδε να ξεκινούν από το Βόρειο Πόλο και να φτάνουν μέχρι το Νότιο Πόλο. Το ζευγάρι ταξίδεψε περισσότερα από 30.000 χιλιόμετρα με ένα Nissan Ariya και αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο, πόσο μάλλον ένα ηλεκτρικό, ολοκληρώνει ένα τέτοιο ταξίδι.

Καμία αλλαγή στο σύστημα κίνησης και στην μπαταρία

Για να μπορέσει το Nissan Ariya να αντεπεξέλθει σε δύσκολα εδάφη που δεν συναντούν τα οχήματα στην καθημερινότητά τους, τροποποιήθηκε, λαμβάνοντας διαφορετική ανάρτηση και ελαστικά BF Goodrich 39 ιντσών, όπως και ενισχύσεις στα φτερά. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία ανάμεσα στα όσα επικαλείται η Nissan, είναι το γεγονός πως δεν υπήρξαν τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ή στην μπαταρία, σε σχέση με το Nissan Ariya που προσφέρεται στις αγορές, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Νωρίτερα είχαν διανύσει 10.000 χλμ. με Nissan LEAF

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως το ζεύγος Ramsey, άρχισε να σχεδιάζει το ταξίδι αυτό από το 2017, όταν και διένυσαν 10.000 χιλιόμετρα με ένα επίσης ηλεκτρικό Nissan Leaf για το Μογγολικό Ράλι. Μάλιστα, υπογράμμισαν πως όταν δεν υπήρχαν υποδομές φόρτισης ανεφοδίασαν με ενέργεια την μπαταρία του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ και επεκτεινόμενη ανεμογεννήτρια.  

TI LINGLONG AGORAZO
skoda