Ο Lewis Hamilton έγινε πλέον... Sir Lewis Hamilton

2.928 Επισκέψεις στο άρθρο (31/12/2020)

Με τον τίτλο του «Ιππότη» στο βρετανικό σύστημα τιμών, τιμήθηκε ο πρωταθλητής της F1 Lewis Hamilton, ο οποίος από δω και στο εξής θα προσθέσει στο ονοματεπώνυμο του και τον τιμητικό τίτλο Sir (Σερ).

Μπορεί για πολλούς ανθρώπους το 2020 να μην ήταν η καλύτερη χρονιά που έχουν ζήσει, ωστόσο για τον Lewis Hamilton φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, αφού αρχικά κατάφερε να ξεπεράσει σε νίκες τον «θρύλο» της F1, Michael Schumacher, στη συνέχεια κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα, το 7ο ισοφαρίζοντας σε κατακτήσεις τον Γερμανό πρώην οδηγό της Ferrari.
 
Ωστόσο όπως φαίνεται λίγο πριν φύγει το 2020, ο Hamilton πρόλαβε να κατακτήσει και έναν ακόμα τίτλο, αυτόν του Sir. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μεγάλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο 35χρονος οδηγός ήταν μέσα στη λίστα των ανθρώπων που πέρασαν πλέον στην κατώτερη βαθμίδα του βρετανικού συστήματος τιμών, έλαβε τον τίτλο του Ιππότη και πλέον θα αποκαλείται Sir Lewis Hamilton.
 
Μάλιστα για να συμβεί αυτό ξεπεράστηκαν και βασικά προβλήματα όπως το γεγονός πως ο Βρετανός οδηγός εδώ και πολλά χρόνια δηλώνει κάτοικος Μονακό για φορολογικούς λόγους, κάτι που ενόχλησε τους Βρετανούς, ωστόσο όπως φάνηκε δεν ήταν ικανό να χαλάσει την τιμητική του διάκριση που πραγματοποιήθηκε επίσημα.
 
Έτσι ο Hamilton γίνεται το έκτο άτομο από την οικογένεια της Formula 1 που χρίζεται ιππότης. Νωρίτερα έχουν προηγηθεί οι Sir Stirling Moss, Sir Jackie Stewart και Sir Jack Brabham, καθώς και οι συνιδρυτές της Williams, Sir Frank Williams και Sir Patrick Head.   

ELASTIKA 2024
moto