Παρά το γεγονός πως ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19 Απριλίου, τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι να μη γίνει.

Ο κοροναϊός απειλεί το κινεζικό Grand Prix

3.544 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2020)

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο να αλλάξει ημερομηνία στο κινεζικό Grand Prix είναι η Formula 1 σε περίπτωση που παρθεί η απόφαση να μην διεξαχθεί το γεγονός την ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί, λόγω του κοροναϊού που μαστίζει την ασιατική χώρα και επηρεάζει όλα τα αθλητικά γεγονότα !

Παρά το γεγονός πως ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19 Απριλίου, τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν, αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι να μη γίνει. Η κλιμάκωση της κατάστασης στην Κίνα, οδήγησε τις αρμόδιες αρχές της Σαγκάης να ματαιώσουν επ αόριστον όλα τα αθλητικά γεγονότα μέχρι να ελεγχθεί η κατάσταση. Ως εκ τούτου οι αμφιβολίες για τον τέταρτο αγώνα της F1 ολοένα και πληθαίνουν.
 
Ενώ η F1 περιμένει την οριστική απόφαση για την τύχη του Grand Prix, ο διευθύνων σύμβουλος του αγωνίσματος Ross Brawn, είπε ότι εάν ο αγώνας δεν διεξαχθεί την προκαθορισμένη ημερομηνία, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εκτέλεσης του αργότερα μέσα στο έτος. «Θα αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε αν ο αγώνας μπορεί να γίνει αργότερα μέσα στο έτος. Η Κίνα είναι μια ενθουσιώδης, αναπτυσσόμενη αγορά και έτσι θα θέλαμε να έχουμε έναν αγώνα».
 
Αναφορικά με τις φήμες που υπήρξαν ότι το κινεζικό GP θα μπορούσε να αλλάξει ημερομηνία με κάποιο άλλο, ο Brawn σημείωσε πως πιθανότατα κάτι τέτοιο δε θα γίνει: «Μάλλον δεν θα το κάνουμε αυτό. Θα προσπαθήσουμε μόνο να βρούμε ένα παράθυρο όταν ο αγώνας θα μπορεί να διεξαχθεί κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν». Παράλληλα ο Brawn υπογράμμισε πως η οριστική απόφαση θα έχει παρθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως όλα τα αθλητικά γεγονότα της Κίνας που θα λάμβαναν χώρα μέχρι και τον Μάρτιο έχουν ακυρωθεί, αναβληθεί ή μετατεθεί σε άλλες χώρες.

NEO TRAFIC
moto