Όλα τα μυστικά: Το περίμενες, το Audi Q2 να χάνει από όλα τα μικρά SUV του VW Group;
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Όλα τα μυστικά: Το περίμενες, το Audi Q2 να χάνει από όλα τα μικρά SUV του VW Group;

37.902 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2022)

Αξιολογούμε και συγκρίνουμε τα 7 SUV πόλης του Volkswagen Group. Ποιο βγήκε πρώτο και ποιο τελευταίο; Αναλυτικά η κατάταξη σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center πάνω σε ασφάλεια-οδική συμπεριφορά, κατανάλωση-επιδόσεις και χώρους.

Όλα τα μυστικά: Ποιο είναι το χειρότερο SUV πόλης μέσα στο VW Group;

Ποιο «καίει» λιγότερο μέσα στην πόλη και ποιο πάει «σφαίρα»; Ποιο κερδίζει στους χώρους των επιβατών και ποιο βολεύει περισσότερο για τις αποσκευές; Και με την ασφάλεια, τι ισχύει; Το Test Center του AutoΤρίτη έχει ξανά τις απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα «μιλήσουμε» για τα 7 μικρά SUV του Volkswagen Group. Με βάση τις μετρήσεις κατατάσσουμε (με αλφαβητική σειρά για αρχή) τα Audi A1 Allstreet, Audi Q2, SEAT Arona, Skoda Kamiq, VW Taigo, VW T-Cross και VW T-Roc.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ουραγός στην κατανάλωση το Audi Q2, δεν «καίει» πολλά το Arona

Τα 7 μοντέλα της λίστας μας είναι αποκλειστικά βενζινοκίνητα χωρίς την προσθήκη κάποιου συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Τελευταίο στην κατάταξη και με σημαντική διαφορά από τον αμέσως επόμενο της λίστας είναι το Audi Q2 με τα 150 άλογα, που «καίει» 9,3 λτ./100 χλμ., ενώ είναι πίσω και στις επιμέρους μετρήσεις σε πόλη και ταξίδι. Ίδια ιπποδύναμη (150 PS) έχει το επίσης αυτόματο Skoda Kamiq, το οποίο ωστόσο είναι αρκετά πιο οικονομικό (8,2 λτ./100 χλμ.).

Κατά τα άλλα, την μικρότερη κατανάλωση με την μικρότερη ιπποδύναμη (95 PS) έχει το VW T-Cross με 7,6 λτ./100 χλμ., το οποίο είναι Νο.1 και σε πόλη και ταξίδι. Αρκετά καλές τιμές, τέλος, έχει και το SEAT Arona με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο σε ευχαριστεί με την αίσθηση και έχει σωστή κλιμάκωση (7,7 λτ./100 χλμ.).

Πιο ευρύχωρα τα T-Roc και Kamiq, πίσω σχεδόν σε όλα το A1 Allstreet

Περνώντας στο κομμάτι των χώρων, Volkswagen T-Roc και Skoda Kamiq είναι τα πιο ευρύχωρα B-SUV του ομίλου. Για την ακρίβεια, είναι τα μοναδικά που φιλοξενούν με σχετική άνεση πάνω από τις 3 ενήλικους επιβάτες έχοντας φάρδος πίσω καμπίνας πάνω από 1,35 μέτρα. Στις επιμέρους μετρήσεις, το T-Roc έχει και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (445 λτ.), ενώ το Kamiq προσφέρει «αέρα» για τα γόνατα των πίσω επιβατών που αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη κατηγορία (18,8 εκ.). Από εκεί και πέρα, το VW T-Cross με το στάνταρ πρακτικό συρόμενο πίσω κάθισμα βρίσκεται στην 4η θέση της μεταξύ τους σύγκρισης, ενώ τελευταίο σχεδόν παντού είναι το Audi Allstreet (με εξαίρεση τα πόδια των πίσω επιβατών όπου τελευταίο είναι το Audi Q2).

Ασφάλεια: 1ο το Kamiq, καλή προσπέραση για A1 Allstreet, ρεκόρ στο elk από το Taigo

Όσον αφορά, τέλος, τον τομέα της ασφάλειας, πρώτο είναι το Skoda Kamiq που φρενάρει στα 36 μέτρα και έχει μικρότερη απόσταση προσπέρασης από τα υπόλοιπα μοντέλα της λίστας. Αρκετά καλή προσπέραση 2η θέση στην παράμετρο της ασφάλειας έχει και το Audi A1 Allstreet με το αυτόματο κιβώτιο. Στην 3η θέση βρίσκεται το VW Taigo, το μοναδικό μοντέλο με 10/10 στην οδική συμπεριφορά, καθότι έχει το ρεκόρ της κατηγορίας στο elk test μαζί με το Ford Puma (77 χλμ./ώρα).

1o το Skoda Kamiq, 7o το Audi Q2, στη μέση οι υπόλοιποι

Λαμβάνοντας υπόψη τις μετρήσεις σε κατανάλωση, χώρους και ασφάλεια όπως αυτή αποτυπώνεται και μέσω των επιδόσεων και των φρένων, το Skoda Kamiq βγαίνει ψηλά στον οικογενειακό αυτόν αγώνα με προβάδισμα σε ασφάλεια και χώρους. Στους χώρους μάλιστα, καλή εικόνα έχει και το T-Roc,το οποίο όμως μένει πιο πίσω σε οδική συμπεριφορά-ασφάλεια. Καλή είναι επίσης η εικόνα του SEAT Arona, όμως περισσότερα περιμένεις από το Audi Q2 που μένει πίσω στις μετρήσεις και των χώρων, και της κατανάλωσης.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως τα έχει πάει αναλυτικά σε κάθε τομέα αξιολόγησης το μοντέλο του γκρουπ.
 

Ποια συνδυάζουν καλύτερα Κατανάλωση, Χώρους και Ασφάλεια

Ποια έχουν την καλύτερη κατανάλωση

Κατανάλωση στην πόλη

Κατανάλωση σε ταξίδι

Πραγματική αυτονομία σε ταξίδι

Ποια έχουν τους μεγαλύτερους χώρους

Πόσοι επιβάτες και πόσο άνετα χωράνε στο πίσω κάθισμα

Πόσος χώρος μένει για τα γόνατα των πίσω επιβατών

Πόσος χώρος μένει για το κεφάλι των πίσω επιβατών

Ποια είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκαζ

Ποια προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια

Ποια στρίβουν καλύτερα

Ποια φρενάρουν καλύτερα

Ποια προσπερνάνε καλύτερα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Bridgestone-Turanza
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel