• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
23 φωτογραφίες »

Opel Astra diesel ή Toyota Corolla hybrid για οικογενειακό;

24.646 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/12/2020

Για οικογενειακή oικονομία και ευκολία: Έχοντας εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις, Opel Astra και Toyota Corolla «τάζουν» οικονομία και ευκολία στις μετακινήσεις μέσα από τις συγκεκριμένες σπορτίφ εκδόσεις τους. Ποια είναι η καλύτερη αγορά με δεδομένη την παραπλήσια τιμή;


Opel Astra και Tοyota Corolla πρωταγωνιστούν πολλά χρόνια στις πωλήσεις των μικρομεσαίων οικογενειακών προσφέροντας εκδόσεις για κάθε γούστο. Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τη γκάμα τους και μία που στοχεύει στην οικονομία σε συνδυασμό με ευκολία χρήσης. Mόνο που οι δυο εταιρείες έχουν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις. To Opel Astra παραμένει πιστό στη diesel παράδοση και συνδυάζει το νέο του 1,5 λτ. κινητήρα με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Από την άλλη, η νέα γενιά Toyota Corolla έβαλε στοπ στο diesel και για οικονομία καθιέρωσε την υβριδική τεχνολογία βενζίνης, την οποία ούτως ή άλλως συνοδεύει με σοφιστικέ eCVT κιβώτιο που λειτουργεί σαν τα συμβατικά CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης). 

Εμφάνιση: Ισορροπία σε Astra και Corolla
H ανανέωση του Opel Astra μπορεί να μην άλλαξε ριζικά το αισθητικό του προφίλ, κατάφερε ωστόσο μέσω των μικρών λεπτομερειών που «έφερε» να τονίσει τον εκλεπτυσμένο του χαρακτήρα, χωρίς να μειώσει τη δυναμική του που είναι πιο εμφανής στην έκδοση GS Line. Από την άλλη, η Toyota Corolla ξεχωρίζει με τον αρμονικό συνδυασμό των έντονων γραμμών και των καμπύλων επιφανειών της, ειδικά στην έκδοση GR Sport με τις σπορτίφ λεπτομέρειες και τη διχρωμία αμαξώματος. 

Value for Money: Mε παραπλήσια τιμή, αλλά 6 χρόνια εγγύηση για Corolla
Οι σπορτίφ προτάσεις των δυο συγκεκριμένων εκδόσεων των μοντέλων της αντιπαράθεσης, GS Line για το Opel Αstra και GR Sport για την Toyota Corolla, έχουν παραπλήσια τιμή. Mε 25.430 ευρώ η Corolla είναι κατάτι φθηνότερη, έχει στάνταρ αυτόματο 2ζωνικό κλιματισμό και κυρίως 6 χρόνια εγγύηση. Από την άλλη, το Opel Astra κοστίζει 25.700 ευρώ χωρίς κάποια ουσιαστική έλλειψη στον εξοπλισμό και προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση.

Eσωτερικά-Χώροι: Αμφότερα καλοφτιαγμένα, αλλά πιο ευρύχωρο το Astra
Το εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων είναι ευχάριστο σε διάκοσμο -ειδικά στις σπορτίφ εκδόσεις που εξετάζουμε- και μιας και μιλάμε για top εκδόσεις ο εξοπλισμός είναι πλήρης με πολλά σύγχρονα στοιχεία άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας. Ποιοτικά το εσωτερικό του ανανεωμένου Opel Astra είναι εκείνο που ξεχωρίζει κυρίως για την χρήση καλών υλικών σε όλα τα σημεία του, ενώ και η Toyota Corolla ικανοποιεί απόλυτα στον τομέα με καλή συναρμολόγηση και προσεγμένο φινίρισμα. Συγκριτικά, τους καλύτερους χώρους για τα πόδια των πίσω τους έχει το Astra, εκμεταλλευόμενο το μεγαλύτερο μεταξόνιο, ωστόσο η Corolla έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στο εσωτερικό πλάτος. Ο χώρος αποσκευών είναι απλά ικανοποιητικός και στα δύο με 370 λίτρα στο Astra και 361 λίτρα στην Corolla.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια