2 φωτογραφίες »

Οριστική αναβολή του αυστραλιανού Grand Prix της F1

3.293 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2021)

Τέλος οριστικά μπήκε στη διεξαγωγή του αυστραλιανού Grand Prix της F1 για τη σεζόν του 2021 αφού πλέον ο συγκεκριμένος αγώνας δεν γίνεται να διεξαχθεί!

Η πανδημία παιδεύει τις ζωές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη χωρίς να κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις. Το ίδιο συνέβη και στο αυστραλιανό Grand Prix της F1, το οποίο μετά από την περσινή αναβολή του, είδε τον COVID-19 να ακυρώνει οριστικά τα όποια σχέδια υπήρχαν για τη διεξαγωγή του και το 2021.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Για τη σεζόν του 2021 ο αγώνα στην Αυστραλία προορίζονταν να είναι ο εναρκτήριος, ωστόσο ακυρώθηκε (για πρώτη φορά) λόγω της πανδημίας και έτσι η πρώτη καρό σημαία έπεσε στο Μπαχρέιν. Αν και οι διοργανωτές είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στο καλεντάρι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, εν τέλει κάτι τέτοιο δε θα συμβεί αφού ο αγώνας ακυρώθηκε οριστικά. Οι ταξιδιώτες στην Αυστραλία πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες καραντίνα σε ξενοδοχείο, κάτι που δεν είναι εφικτό για τα στελέχη των ομάδων της F1.
 
Το ακόμα πιο δυσάρεστο σε όλα αυτά είναι πως συμβαίνουν αφότου η πίστα έλαβε τη μεγαλύτερη αλλαγή διάταξης από την ένταξή της στο καλεντάρι της Formula 1 το 1996, με την αφαίρεση των chicanes των στροφών 6/7 και 9/10 και την διαπλάτυνση των στροφών 1, 3, 13 και 15.
 
Κλείνοντας, ένας εκπρόσωπος της F1 σε δηλώσεις εμφανίστηκε απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος πως οι διοργανωτές θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν με 23 αγώνες στο πρόγραμμα, αφού έχουν αρκετές επιλογές για να αντικαταστήσουν το αυστραλιανό Grand Prix.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto