2 φωτογραφίες »

Πήρε το ρεκόρ και την pole ο Lewis Hamilton

2.370 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2020)

Tην 94η pole position στην καριέρα του πήρε ο Lewis Hamilton στον ναό της ταχύτητας με τον Bottas να τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση. Νέο πρόσωπο στην τρίτη θέση, μια από τα ίδια για την Ferrari…

Tι και αν οι κακές γλώσσες έλεγαν πως χωρίς το party mode (η ειδική λειτουργία που έχει η Mercedes για τους κινητήρες της για τις κατατακτήριες δοκιμές), τα μονοθέσια της Mercedes θα γινόντουσαν λιγότερο «εξωγήινα»; Η γερμανική ομάδα απέδειξε πως και μετά την απαγόρευση που επέβαλλει η FIA σε τέτοιους είδους ρυθμίσεις, η απόδοση των μονοθεσίων της είναι τέτοια που δεν έχει αντίπαλο φέτος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton ήταν άψογος από το πρώτο δευτερόλεπτο του Q1 μέχρι την τελευταία του προσπάθεια στο Q3 καταφέρνοντας να πάρει άλλη μια pole position στον ναό της ταχύτητας (7η στην πίστα αυτή, 94η συνολικά), με τον Valtteri Bottas να σημειώνει εξαιρετικούς γύρους αλλα να μην μπορεί να ξεπεράσει τον φορμαρισμένο Bρετανό που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην ιστορία της Monza αλλά και στην F1 γενικότερα.

Πιο χαμηλά, θα μπορούσε να πει κανείς πως «έπεσαν κορμιά» αφού οι δύο McLaren, οι δύο Racing Point και τα δύο μονοθέσια  της Red Bull έδωσαν σκληρή μάχη για το ποιος θα βρεθεί στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης. Αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Carlos Sainz με McLaren φέρνοντας μεγάλη χαρά στους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας ενώ τον ακολούθησε ο Perez με το ροζ μονοθέσιο της Racing Point.

Μάλλον απογοητευμένος πρέπει να αισθάνεται ο Max Verstappen με την 5η θέση, ο μικρός Lando Norris πήρε την 6η θέση με την δεύτερη McLaren ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Ricciardo, Stroll, Albon και Gasly με Renault, Racing Point, Red Bull και Αlpha Tauri αντίστοιχα. Από την 13η θέση θα ξεκινήσει η Ferrari του Charles Leclerc, από την 17η αυτή του Vettel που δεν κατάφερε να μπει ούτε στο Q3…

Τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν για την έναρξη του αγώνα αύριο στις 16:10 ώρα Ελλάδας.

Δείτε από ποια θέση θα ξεκινήσουν αύριο τα μονοθέσια:

Hyundai
OPEL