3 φωτογραφίες »

Πόσο κοστίζει & ποιο να διαλέξω τελικά;

52.777 Επισκέψεις στο άρθρο

Με αρχική τιμή από 17.890 ευρώ
Αφού λοιπόν γνωρίσαμε το Hyundai Κona και τις εκδόσεις του, ας δούμε και πόσο στοιχίζει η καθεμιά. Όλες οι εκδόσεις πετρελαίου και βενζίνης είναι διαθέσιμες σε τέσσερα εξοπλιστικά επίπεδα, τα Exclusive, Premium, Distinctive και N Line. Η βασική χειροκίνητη έκδοση με τον 1.000άρη TGDi κινητήρα είναι διαθέσιμη από 17.890 ευρώ και από 19.890 ευρώ με το κιβώτιο DCT, ενώ η ήπια υβριδική έκδοση του ίδια κινητήρα κοστίζει από 18.790 ευρώ. Η ισχυρότερη έκδοση των 198 ίππων κοστολογείται από 23.390 ευρώ και από 25.890 ευρώ με τετρακίνηση.

Στα diesel τώρα οι τιμές ξεκινούν από τα 21.690 ευρώ για τη δικίνητη χειροκίνητη έκδοση, από 23.690 για την αυτόματη και από 25.990 ευρώ για την τετρακίνητη έκδοση.

Στις εξηλεκτρισμένες επιλογές, το Kona Hybrid μπορεί να γίνει δικό σας από 24.490 ευρώ, ενώ το ηλεκτρικό, μαζί με την κρατική επιδότηση κοστίζει από 30.992 ευρώ για την έκδοση των 136 ίππων και από 37.741 ευρώ για την έκδοση των 204 ίππων.

Τέλος να αναφέρουμε πως όλα τα μοντέλα διαθέτουν εγγύηση 5 ετών με απεριόριστα χιλιόμετρα, ενώ η υβριδική και οι ηλεκτρικές εκδόσεις διαθέτουν 8 χρόνια εγγύηση μπαταρίας.  

Τελικά ποια έκδοση να διαλέξω;
Το σίγουρο συμπέρασμα είναι πως σίγουρα υπάρχει μια έκδοση Kona που ταιριάζει στις ανάγκες και τα θέλω σας. Το ηλεκτρικό Kona είναι ιδανικό για να μηδενίσετε τα έξοδα χρήσης, ειδικά αν εγκαταστήσετε και ένα wall box, ώστε να λύσετε το θέμα της φόρτισης. Εναλλακτικά πολύ συμφέρουσα επιλογή είναι το Kona Ηybrid και ειδικά αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, τότε θα κάνετε γρήγορα απόσβεση στα χρήματα της αγοράς. Αν πάλι είστε ταξιδευτής χιλιομετροφάγος, τότε ο diesel κινητήρας θα σας ταιριάξει πολύ περισσότερο και σαν κατανάλωση και σαν λειτουργία. Φυσικά αν δεν κάνετε πολλά χιλιόμετρα ετησίως και σας απασχολεί να περιορίσετε το κόστος αγοράς, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του 1.0 TGI, είτε με ήπια υβριδικό σύστημα είτε χωρίς, αποτελούν μια value for money επιλογή, ενώ αν θέλετε γκάζια η έκδοση των 198 ίππων θα σας ταιριάξει απόλυτα, ειδικά μάλιστα στην πιο σπορτίφ έκδοση Ν Line. Τέλος αφήσαμε εσάς που η περιπέτεια κυλάει στο αίμα σας και θέλετε να εξερευνήσετε απάτητα σημεία. Για εσάς υπάρχουν τετρακίνητες εκδόσεις τόσο σε diesel όσο και σε βενζίνη. 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
NISSAN