Που θα «χωρέσει» το Polo ανάμεσα σε τρία μικρά SUV;

Που θα «χωρέσει» το Polo ανάμεσα σε τρία μικρά SUV;

4.812 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2021)

To VW Taigo είναι το τρίτο μικρό SUV της μάρκας. Θα ακολουθήσει και το Polo την «έξοδο» του Audi A1;

Δεν βγαίνουν λεφτά στη μικρή κατηγορία. Η Audi το κατάλαβε και σταματάει με το A1. Τώρα η VW δίπλα στο Polo ετοιμάζεται να «ρίξει» άλλο ένα μικρό SUV, το τρίτο στη σειρά. Μήπως ετοιμάζεται και το μικρό VW για «έξοδο»;

Τα μικρά έχουν ένα σημερινό και ένα αυριανό πρόβλημα. Το σημερινό είναι γνωστό. Ο μακαρίτης ο Μαρκιόνε, επικεφαλής της Fiat, είχε πει πως τα μικρά δεν βγάζουν λεφτά. Και το έκανε πράξη, βγάζοντας την Fiat εκτός κατηγορίας.

Μισό λεπτό να το πούμε αυτό ξανά. Η Fiat, η μάρκα του 127, του Uno και του Punto, ο ευρωπαίος κατασκευαστής με την ειδίκευση στα μικρά, δεν φτιάχνει μικρό. Γιατί όπως είπε ο Μαρκιόνε, λεφτά δεν υπάρχουν σε αυτά τα «μέτρα».

Και δεν είναι μόνο η Fiat που ζορίζεται. Όλοι ζορίζονται, και αρκετοί πολύ θα ήθελαν να «κλείσουν» την κατηγορία μια και καλή, όμως τα μικρά παραμένουν πολύ δημοφιλή, και ακόμη και αν δεν βγάζουν τα λεφτά τους, φέρνουν τον κόσμο στις μάρκες, που μετά φροντίζουν να τους κρατήσουν. Όταν όμως υπάρχει άλλος τρόπος, τα μικρά περισσεύουν.

Και ο άλλος τρόπος, δεν φέρνει μόνο τον κόσμο στις εκθέσεις, αλλά πουλάει κιόλας. Τα μικρά SUV έχουν σχετικά μικρή διαφορά στο κόστος παραγωγής, σε σχέση με τα συμβατικά μικρά, έχουν όμως μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, αφού πωλούνται ακριβότερα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
skoda