Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Porsche: Έρχεται η νέα Macan
3 Φωτογραφίες »

Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Porsche: Έρχεται η νέα Macan

2.032 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2024)

- Η νέα γενιά της Macan, ύστερα από 10 χρόνια, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 25 Ιανουαρίου
- Με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν 600 άλογα και 1.000 Nm ροπής
- Με εξωτερικό εμπνευσμένο από την Taycan
- Hi-tech εσωτερικό με έως και 3 οθόνες

Η νέα γενιά της Macan, ύστερα από 10 χρόνια, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 25 Ιανουαρίου

Μετά από πολλά teasers και άλλες τόσες λεπτομέρειες που διέρρευσαν από τα κεντρικά της Porsche στη Στουτγκάρδη, η αναμονή πλέον είναι θέμα υπομονής. Το δεύτερο SUV της Porsche και το δεύτερο καλύτερο μοντέλο της γερμανικής μάρκας σε πωλήσεις παγκοσμίως (πρώτη φυσικά είναι η Cayenne), θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Είχαμε να δούμε νέα γενιά της Macan εδώ και μια δεκαετία αλλά στις 25 Ιανουαρίου του 2024, αυτό αλλάζει.

Με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν 600 άλογα και 1.000 Nm ροπής

Η νέα ηλεκτρική Porsche Macan θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, «Premium Platform Electric» (PPE), που ανέπτυξε από κοινού με την Audi. Θα έχει αρχιτεκτονική 800V που θα της επιτρέπει να φορτίζει σε ταχύτητες 270 kW και να πηγαίνει από το 10% στο 80% σε μόλις 22 λεπτά, εάν είναι καλωδιωμένη στον κατάλληλο φορτιστή.

Σε περίπτωση που ο φορτιστής είναι πιο αργός με δυνατότητα μόνο 400V, η Porsche βρήκε τρόπο να το αντιμετωπίσει. Χώρισε την χωρητικότητα της μπαταρίας που στηρίζει 800V, σε δύο  των 400V. Έτσι η νέα Macan θα διατηρεί υψηλές ταχύτητες φόρτισης ακόμα και αν δεν είναι συνδεδεμένη σε φορτιστή που υποστηρίζει 800V.

Η μπαταρία της Macan έχει χωρητικότητα περίπου 100 kWh. Τα ακριβή νούμερα της αυτονομίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η Porsche ισχυρίζεται ότι όλα τα ηλεκτρικά της μοντέλα θα μπορούν να διανύσουν πάνω από 500 χλμ με μια μόνο φόρτιση.

Η Macan έρχεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 600 ίππων και ροπή πάνω από 1.000 Nm.


Το εσωτερικό της νέας Porsche Macan.
3 Φωτογραφίες »

Το εσωτερικό της νέας Porsche Macan.

Με εξωτερικό εμπνευσμένο από την Taycan

Όσον αφορά την εμφάνιση της η νέα Macan εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από την Taycan.  Έχει λεπτά μπροστινά φανάρια, χωρίς τους άνω αεραγωγούς που είχε το προηγούμενο μοντέλο. Αντιθέτως η νέα Macan έρχεται με έναν ενιαίο αεραγωγό στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα που ενσωματώνει το ραντάρ και κάποια αεροδυναμικά πτερύγια. Στις φωτογραφίες την είδαμε σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και αλουμινένια πλαίσια παραθύρων.

Το πίσω μέρος της νέας Macan είναι κι αυτό εμπνευσμένο από την Taycan, με λεπτά LED φωτιστικά σώματα που «τρέχουν» από την μια άκρη του αμαξώματος στην άλλη. Από εκεί και πέρα στον προφυλακτήρα παρατηρούμε δύο αλουμινένια διακοσμητικά στοιχεία που θυμίζουν απολήξεις εξάτμισης.

Hi-tech εσωτερικό με έως και 3 οθόνες

Από τις πρώτες εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα για το εσωτερικό της ηλεκτρικής Macan, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ακολουθεί τις γραμμές της νέας Cayenne και της Panamera. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει μια πλήρως διαμορφώσιμη κυρτή οθόνη, ικανή να εμφανίζει σχεδόν τα πάντα. Στην κονσόλα υπάρχει μια δεύτερη οθόνη αφής 12,3 ιντσών, ενώ οι αγοραστές θα μπορούν να εξοπλίσουν και το ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό με μια τρίτη οθόνη για ψυχαγωγία. Όπως και στα υπόλοιπα νέα μοντέλα της Porsche, η τρίτη αυτή οθόνη χρησιμοποιεί τεχνολογία που κάνει το περιεχόμενο της αόρατο στον οδηγό, για να μην αποσπάει την προσοχή του εν ώρα οδήγησης.

Hyundai
SEAT