Ράλλι Ισπανίας: The King is back! (+video)

4.036 Επισκέψεις στο άρθρο (28/10/2018)

Ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, Σεμπαστιάν Λέμπ, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό, παρά τα 44 του χρόνια, στο Ράλλυ Ισπανίας αφού άλωσε τις σημερινές ε.δ. και πήρε τη νίκη.

Όπως είπαμε και χθες το φετινό ράλλυ Ισπανίας εξελίχθηκε σε Οδύσσεια με ούτε λίγο, ούτε πολύ πέντε «μνηστήρες» να καραδοκούν για την κατάκτηση της νίκης. Όπως αποδείχθηκε τελικά, ο πρεσβύτερος των οδηγών και πιο πεπειραμένος Σεμπαστιάν Λέμπ (Citroen C3 WRC) κατάφερε να... πλανέψει τα χρονόμετρα με τα περάσματά του και να τεθεί επικεφαλής από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή της μέρας.

Ο Γάλλος οδηγός ανέβασε ρυθμούς στις τέσσερις κυριακάτικες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές και κατάφερε να ανοίξει σταδιακά τη διαφορά του από τον μέχρι χθες πρωτοπόρο, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Toyota Yaris WRC). Σημειώνουμε πως, ο Φινλανδός βγήκε από το παιχνίδι της διεκδίκησης στην SS16 μετά από ένα κλατάρισμα που του κόστισε πολύτιμο χρόνο και τον έφερε 48 δλ. πίσω από τον πρώτο. Δεύτερος στην κατάταξη ανέβηκε ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Ford Fiesta WRC) κρατώντας μάλιστα τη θέση του μέχρι το τέλος, ενώ το πόντιουμ ολοκληρώθηκε με τον teammate του Έλφιν Έβανς.
 

Από εκεί και πέρα, η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τους Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρτνο με τα αγωνιστικά Hyundai i20, ενώ στις επόμενες θέσεις τερμάτισαν τα τρία αγωνιστικά Toyota Yaris με τους Οττ Τάνακ, Εσάπεκα Λάππι και Γιάρι Μάτι Λάτβαλα αντίστοιχα.

Στην power stage επικράτησε ο Οττ Τάνακ (Toyota Yaris WRC) παίρνοντας τους 5 πολύτιμους βαθμούς ακολουθούμενος από την πρώτη τριάδα της τελικής κατάταξης και τον Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 WRC) που πήραν 4, 3, 2 και 1 βαθμούς αντίστοιχα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, η μάχη του τίτλου θα κριθεί στον τελευταίο γύρο του WRC στην Αυστραλία και αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ μιας και οι τρεις διεκδικητές βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία:
  1. Σεμπαστιάν Οζιέ 204 βαθμοί
  2. Τιερί Νεβίλ 201 βαθμοί
  3. Οττ Τάνακ 181 βαθμοί
Δείτε την τελική κατάταξη του Ράλλυ Ισπανίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το τέλος των 18 ειδικών διαδρομών σε άσφαλτο και χώμα. Υπενθυμίζουμε πως, το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ανανεώνεται για τις 15 με 18 Νοεμβρίου στην Αυστραλία.

Mercedes
test center