Rally Dakar: Απειλές για την ζωή του δέχθηκε οδηγός της Toyota

Rally Dakar: Απειλές για την ζωή του δέχθηκε οδηγός της Toyota

2.074 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2022)

Μετά από ατυχήματα με δύο μοτοσυκλετιστές, ο Νοτιοαφρικανός οδηγός της Toyota στο Rally Dakar, Giniel de Villiers, έγινε επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας. Στο πλαίσιο αυτής απειλήθηκε μέχρι και η ζωή του 49χρονου rally man.

Δύο ατυχήματα με 2 μοτοσυκλέτες, χωρίς τραυματισμούς

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωσταά, ο de Villiers χτύπησε την μοτοσυκλέτα του Cezar Zumaran, ένα συμβάν που καταγράφηκε και σε κάμερα και του επέφερε 5 λεπτά ποινή. Ο Zumaran δεν τραυματίστηκε. Έπειτα, ο de Villiers ενεπλάκη σε ένα ακόμα συμβάν, με τον μοτοσυκλετιστή Mohamedsaid Aoulad Ali, στο οποίο ο 49χρονος rally man που τρέχει στο Dakar για την Toyota κατέστρεψε την μοτοσυκλέτα του Aoulad Ali, χωρίς όμως κανέναν τραυματισμό και πάλι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ποινή 5 ωρών για τον de Villiers - Ακυρώθηκε μετά από νέα στοιχεία

Μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης, η διοργάνωση του Dakar επέβαλε ποινή 5 ωρών στον de Villiers, πρακτικά βγάζοντας τον έξω από την διεκδίκηση καλού αποτελέσματος. Ο de Villiers, υπερασπιζόμενος την αθωότητα του, έκανε τις ανάλογες δηλώσεις και ζήτησε επίσημα την ανάκληση της ποινής. Το αίτημα του έγινε δεκτό, αφού σύμφωνα με την FIA, αποδείχθηκε ότι ο de Villiers έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει τον πεσμένο αναβάτη, παρά το ότι κατέστρεψε την μοτοσυκλέτα του, ενώ αποδείχθηκε επίσης ότι το σύστημα Sentinel στο αυτοκίνητο του δεν λειτουργούσε σωστά. Έτσι, ο Giniel de Villiers είναι και πάλι διεκδικητής της νίκης, αφού πλασάρεται στην τέταρτη θέση.

Απειλές για θάνατο και άλλα... ευτράπελα, στα social media!

Όπως έχει γίνει πλέον ο δυσάρεστος κανόνας, όσον αφορά τις οnline κοινότητες, ο de Villiers κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε τον πεσμένο αναβάτη, ακόμα και ότι ευθυνόταν για το συμβάν, ενώ οι δηλώσεις μίσους έφτασαν μέχρι και σε απειλές για την ζωή του! Ο Νοτιοαφρικανός οδηγός δήλωσε για όσα έγιναν: «Η παρενόχληση που δέχεσαι στα κοινωνικά δίκτυα και οι απειλές για την ζωή σου, είναι απίστευτες, είναι η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο. Πρέπει να πω ότι δεν είναι και ευχάριστο. Αυτό συμβαίνει από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την κατάσταση, που δεν είναι εκεί. Κάθονται στο σπίτι και είναι εύκολο να σχολιάσεις κάτι, όταν δεν ξέρεις τα γεγονότα. Αλλά και πάλι, είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπεις τέτοια πράγματα. Από αυτή την άποψη χαίρομαι που αφήσαμε το συμβάν πίσω μας».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LEASING APRILIOS
skoda