2 φωτογραφίες »

Rally Εσθονίας: Rovanpera ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC

3.098 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2021)

Ο Kalle Rovanpera έγινε ο νεότερος νικητής Rally στην ιστορία του WRC, τερματίζοντας μπροστά από τα δύο Hyundai των Craig Breen και Thierry Neuville.

Ο Rovanpera junior που είχε βάλει πρόσω ολοταχώς για την πρώτη νίκη της καριέρας του από νωρίς, το κατάφερε οδηγώντας μαεστρικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα και πανηγύρισε ξέφρενα μαζί με τον πατέρα του, τον παλαίμαχο οδηγό του WRC, Harri Rovanpera. Υπενθυμίζουμε πως, ο μπαμπάς Rovanpera κέρδισε μόνο ένα rally στο WRC, το 2001 στην Σουηδία, οπότε ευχόμαστε να μην ακολουθήσει τα χνάρια του ο Rovanpera ο νεότερος, αλλά να δει και άλλα χρυσά μετάλλια.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ο Φινλανδός, που ξεκίνησε το κυριακάτικο σκέλος έχοντας προπορεία 50,7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Breen, συνέχισε να ανοίγει την ψαλίδα έχοντας το γκάζι στο πάτωμα. Παρά το ότι δεν κέρδισε κάποια ειδική διαδρομή σήμερα, ο βενιαμίν της Toyota Gazoo Racing τερμάτισε με διαφορά σχεδόν 1 λεπτού (59,9 δλ.) από τον Ιρλανδό και έγινε ο νεότερος νικητής rally στην ιστορία του WRC, τίτλο που κατείχε συμπατριώτης του, Jari Mati Latvala, όταν το 2008 είχε κερδίσει το πρώτο του rally όντας 22 ετών. Παράλληλα, αυτή είναι η πρώτη νίκη για Φινλανδό οδηγό από το 2018, όταν ο Latvala είχε στεφθεί νικητής στο Rally Αυστραλίας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN