Rally Σαρδηνίας: O Sordo οδηγεί την κούρσα

2.410 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2020)

Ο Dani Sordo έχει χτίσει μια καλή διαφορά απέναντι στους Οgier και Νeuville και αύριο θα επιχειρήσει να «κλειδώσει» την νίκη του.

Ο Dani Sordo απέχει μόλις τέσσερα stages από μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Ράλι Ιταλίας καθώς κατέχει ένα πλεονέκτημα 27,4 δευτερολέπτων έναντι του Sébastien Ogier μετά το τέλος της δεύτερης μέρας.

Ο Sordo αρχικά καταδιωκόταν από τον Teemu Suninen της M-Sport αλλά έπειτα ο Suninen έπεσε στην πέμπτη θέση, αφήνοντας τον Ogier και τον Thierry Neuville να συνεχίσουν το «κυνήγι». Στην τελευταία διαδρομή Tergu – Osilo, ο Neuville, ενώ ήταν μπροστά από τον Ogier, έκανε ένα μικρό λάθος παρόμοιο με αυτό που κόστισε τη νίκη στον Elfyn Evans στην Αργεντινή το 2017. Το λάθος αυτό κόστισε το Neuville και για αυτό θα ξεκινήσει την προσπάθειά του αύριο ακολουθώντας τον Ogier κατά 1,5 δευτερόλεπτα. 

Εν τω μεταξύ, ο Sordo διατηρούσε σταθερό ρυθμό όλη την ημέρα και κατάφερε να διατηρήσει ένα καλό προβάδισμα, με την μόνη αναποδιά που είχε να αφορά ένα κοπάδι αγελάδων που εμφανίστηκε στο apex μιας στροφής το πρωί του Σαββάτου.

Ο Evans δεν μπoρούσε  κινηθεί στον ρυθμό των Neuville και Ogier και βρίσκεται τέταρτος 31 δευτερόλεπτα μακριά, μπροστά από τον Suninen. Ο Ott Tänak κινήθηκε γρήγορα το Σάββατο μετά τα προβλήματα που είχε την πρώτη μέρα καταφέρνοντας να ανέβει από την όγδοη θέση στην έκτη. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Pierre-Louis Loubet που αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά του.

Η κατάταξη

1 Sordo (Hyundai) 
2 Ogier (Toyota) +27.4s
3 Neuville (Hyundai) +28.9s
4 Evans (Toyota) +58.4s
5 Suninen (M-Sport Ford) +1m06.9
6 Tänak (Hyundai) +2m25.3s
7 Loubet (2C Competition Hyundai) +3m37.0
8 Huttunen (Hyundai) +6m58.7s
9 Kajetanowicz (Škoda) +7m09.2s
10 Tidemand (Škoda) +7m48.1s

 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN