Στο +28% οι πωλήσεις της Alfa Romeo στην Ελλάδα το 2023

Στο +28% οι πωλήσεις της Alfa Romeo στην Ελλάδα το 2023

1.779 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2024)

- Εξαιρετικές επιδόσεις για την Alfa Romeo το 2023.
- Στο +28% η αύξηση πωλήσεων της Alfa στην Ελλάδα.
- Η Tonale οδήγησε την Alfa σε ανοδική τροχιά.
- Ελπίζει σε καλύτερο 2024 χάρη και στη Milano που έρχεται.

Εξαιρετικές επιδόσεις για την Alfa Romeo το 2023

Την ανοδική πορεία που διέγραψαν σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο οι πωλήσεις της Alfa Romeo το 2023, ακολούθησε και η Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση 28%. Καθοριστικό ρόλο για την αύξηση έπαιξε η παρουσία της Tonale στην γκάμα, την ώρα που η ιταλική μάρκα περιμένει ένα ακόμα καλύτερο 2024! 

Στο +28% η αύξηση πωλήσεων της Alfa στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alfa Romeo και με την αρωγή μιας επεκτεινόμενης γκάμας που εκτός από τις Giulia και Stelvio περιλαμβάνει πλέον και την Tonale, η ιταλική μάρκα ολοκλήρωσε το 2023 με αύξηση πωλήσεων κατά 28%, αναφορικά με την ελληνική αγορά. Παράλληλα, στην πανευρωπαϊκή αγορά η αύξηση άγγιξε το ακόμα πιο εντυπωσιακό 46%.

Η Tonale οδήγησε την Alfa σε ανοδική τροχιά

Στυλοβάτης της ανοδικής πορείας δεν είναι άλλο μοντέλο από την Tonale που εκμεταλλεύεται την ισχυρή εμπορική δυναμική των οικογενειακών SUV. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει πως το 18% των πωλήσεων του μοντέλου αφορά στην κορυφαία έκδοση PHEV Q4. Θυμίζουμε πως το εν λόγω μοντέλο αποδίδει 280 άλογα, ενώ η μάρκα ισχυρίζεται αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 82 χιλιόμετρα.

Ελπίζει σε καλύτερο 2024 χάρη στη Milano που έρχεται

Μετά από το θετικό 2023, η Alfa Romeo έχει στρέψει την προσοχή της στο 2024, ελπίζοντας να είναι πιο επιτυχημένο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Για να συμβεί αυτό ποντάρει στο ολοκαίνουργιο μοντέλο που ονομάζεται Milano και θα παρουσιαστεί επίσημα τον Απρίλιο. Η Alfa Romeo Milano αποτελεί αφενός το πρώτο μικρό SUV της μάρκας, αφετέρου το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της, στοιχεία που ευελπιστούν να προσελκύσουν νέους πελάτες στους κόλπους της εκτός από του φανατικούς λάτρεις της μάρκας.

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER