Suzuki Swace ή αλλιώς Corolla Touring Sports με σήμα Suzuki
2 Φωτογραφίες »

Suzuki Swace ή αλλιώς Corolla Touring Sports με σήμα Suzuki

10.817 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2024)

-Είναι ίδιο αυτοκίνητο με την station wagon Toyota Corolla
- Υβριδικό με 140 άλογα και κατανάλωση στην πόλη 4,7 λτ./100 χλμ.
- Θέλει 40,4 μ. για να φρενάρει από τα 100 χλμ./ώρα, 2,5 μ. παραπάνω από την Corolla
- Μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με 596 λίτρα, χωράει 6μεγάλες βαλίτσες

Είναι ίδιο αυτοκίνητο με την station wagon Toyota Corolla

Το Suzuki Swace είναι ένα μοντέλο σχεδιασμένο και εξελιγμένο από την Toyota, για την ακρίβεια είναι το Toyota Corolla στην station wagon εκδοχή της. Η Suzuki δηλαδή εκμεταλλεύτηκε τη συνεργασία της με την Toyota και τοποθέτησε στην Corolla Wagon τα δικά της σήματα, ενώ φυσικά άλλαξε και το όνομα βαφτίζοντάς το Swace. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε αυτό ανάμεσα σε δύο εταιρείες, ωστόσο είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις οι μάρκες να διαφοροποιούν κάπως τα μοντέλα τους για να αποκτήσουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Εδώ η Suzuki απλά άλλαξε λίγο τη σχεδίαση του προφυλακτήρα.

Υβριδικό με 140 άλογα και κατανάλωση στην πόλη 4,7 λτ./100 χλμ.

Αντίστοιχα λοιπόν εκτός από ολόιδια σχεδίαση, το Swace πήρε και αυτούσιο το υβριδικό σύνολο της Toyota, που συνδυάζει ένα 4κύλινδρο 1.800άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα με ένα νέο και πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων έχοντας συνδυαστική απόδοση 140 ίππων. Όπως είδαμε και στη δοκιμή της ανανεωμένης Toyota Corolla, το μοτέρ είναι εξαιρετικά οικονομικό, ειδικά εντός πόλης, με κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ.. Ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την 5θυρη Corolla, αλλά λογικό από τη στιγμή που μιλάμε για ένα wagon αμάξωμα, που είναι ογκωδέστερο και ως εκ τούτου ζυγίζει 130 παραπάνω κιλά.


Το Swace πάντως από την άλλη έχει πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 596 λίτρα, ή για να γίνει πιο κατανοητό χωράει 6 μεγάλες βαλίτσες (70x45x30 εκ.).
2 Φωτογραφίες »

Το Swace πάντως από την άλλη έχει πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 596 λίτρα, ή για να γίνει πιο κατανοητό χωράει 6 μεγάλες βαλίτσες (70x45x30 εκ.).

Θέλει 40,4 μ. για να φρενάρει από τα 100 χλμ./ώρα, 2,5 μ. παραπάνω από την Corolla

Από την άλλη όμως αυτά τα 130 παραπάνω κιλά δεν δικαιολογούν τα σχεδόν 2,5 μέτρα (40,4 έναντι 38,1 μ.) παραπάνω που θέλει το Swace στο φρενάρισμα σε σχέση με την 5θυρη Corolla. Τα 40,4 μ. για το 100-0 χλμ./ώρα είναι μια επίδοση άνω των ορίων που θέτει το ΑutoΤρίτη Test Center. Σε σχέση μάλιστα με το καλύτερο μοντέλο της κατηγορίας, το DS 4 PHEV που φρενάρει στα 34 μ., το Swace θέλει 6,4 μ. παραπάνω, πάνω δηλαδή από ένα ολόκληρο αυτοκίνητο.

Μεγάλο πορτ-μπαγκάζ με 596 λίτρα, χωράει 6 μεγάλες βαλίτσες

Το Swace πάντως από την άλλη έχει πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 596 λίτρα, ή για να γίνει πιο κατανοητό χωράει 6 μεγάλες βαλίτσες (70x45x30 εκ.). Φυσιολογικό βέβαια, καθώς μιλάμε για station wagon αμάξωμα, τα οποία φημίζονται για το μεγάλο χώρο αποσκευών. Οριακά πάντως χάνει τον τίτλο του κορυφαίου από την Corolla Touring Sports για μόλις δύο λίτρα χωρητικότητας.

Στην συνέχεια του άρθρου δείτε αναλυτικότερα τη δοκιμή του Suzuki Swace, το οποίο είναι διαθέσιμο από 29.180 ευρώ στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού GL+.

Σελίδα 2Σχεδίαση & Εσωτερικό
Σελίδα 3Κινητήρας: Οικονομικός και με καλές επιδόσεις
Σελίδα 4Στο δρόμο: Με σαφή σκοπό την άνεση
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις - Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Toyota
SEAT