3 φωτογραφίες »

Loeb και Hamilton στην ίδια ομάδα.

Συνάντηση κορυφής: Loeb και Hamilton στην ίδια ομάδα!

2.799 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2020)

Οι πιο επιτυχημένοι οδηγοί στην ιστορία της Formula 1 και του WRC ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία συνάντηση κορυφής με φόντο τη νέα σειρά αγώνων εκτός δρόμου, Extreme E, καθώς ο Sebastien Loeb θα είναι ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας X44 του Lewis Hamilton!

Πριν από τρεις μήνες ο Lewis Hamilton είχε ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει ως ιδιοκτήτης ομάδας στο πρωτάθλημα Extreme E που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Formula E, Alejandro Agag και αναπτύχθηκε για να επισημάνει περιβαλλοντικά ζητήματα και να αναδείξει πέντε απομακρυσμένες, περιβαλλοντικά κατεστραμμένες τοποθεσίες, όπου και θα διεξαχθούν οι αγώνες ταχύτητας.  
 
Ωστόσο ο πρωταθλητής της F1 δεν είχε βρει τότε τους οδηγούς που θα αγωνίζονταν στην ομάδα του, οι οποίοι θυμίζουμε πως βάσει των κανονισμών πρέπει να είναι ένας άντρας και μία γυναίκα, ενώ τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά. Η ανακοίνωση αυτή έγινε σήμερα με τον εννέα φορές πρωταθλητή του WRC, Sebastien Loeb να είναι ο ένας και την Ισπανίδα οδηγό, Cristina Gutierrez να τον πλαισιώνει.
 
Μιλώντας για τη νέα εμπειρία που θα έχει, ο Γάλλος ανέφερε: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το αυτοκίνητο πρόσφατα και είναι απίστευτο. Η Cristina είναι φανταστική οδηγός και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί της και να δω τι μπορούμε να επιτύχουμε μαζί. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από αυτό που κάνει ο Lewis στη Formula 1. Το να μπορώ να συνεργαστώ μαζί του είναι τιμή μου».
 
Από τη μεριά του ο Hamilton είπε: «Η Cristina είναι ένα επερχόμενο ταλέντο με ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της και ο Sebastien είναι οδηγός που θαύμαζα εδώ και τόσα χρόνια, οπότε είμαι τόσο περήφανος και ενθουσιασμένος που τους έχω πλήρωμα».
 
Η νέα σειρά αγώνων Extreme E αναμένεται να ξεκινήσει στη Σαουδική Αραβία τον επόμενο Μάρτιο και θα περιλαμβάνει εννέα ομάδες.

home pro
test center