• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Tech: Γιατί τα αποκαλούν «ήπια» τα mild-Hybrid;

Tech: Γιατί τα αποκαλούν «ήπια» τα mild-Hybrid;

5.054 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2021)

Τα υβριδικά μοντέλα πλέον κατακλύζουν την αγορά. Η πιο προσιτή κατηγορία, αυτή των ήπιων υβριδικών, είναι ικανή να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε οδηγού, που θέλει να συνδυάσει την απόδοση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  • Τα υβριδικά πλέον κατηγοριοποιούνται σε 3 ομάδες, στα ήπια υβριδικά, στα υβριδικά και στα Plug-Ιn
  • Τα ήπια υβριδικά δεν χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρα για κίνηση των τροχών, αλλά έχουν υποστηρικτικό ρόλο στο θερμικό  μοτέρ
  • Έχουν αρκετές διαφορές με τα υπόλοιπα της κατηγορίας, όντας πιο απλά στην αρχή λειτουργίας τους
  • Τα ήπια υβριδικά μοντέλα είναι πιο οικονομικά αλλά όχι τόσο φιλικά στο περιβάλλον όσο τα υπόλοιπα υβριδικά
Μερικά χρόνια πριν, το υβριδικό αυτοκίνητο σήμαινε ένα μόνο πράγμα: ένα όχημα που χρησιμοποιεί δυο διαφορετικές πηγές ενέργειας για την κίνησή του, αυτή ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο στόχος ήταν απλός, η μείωση των εκπομπών ρύπων και η μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Σε μια τέτοια απλοϊκή και πρωταρχική μορφή, γνωρίσαμε την υβριδική τεχνολογία το 1997 με το Toyota Prius. Από τότε το καταναλωτικό κοινό έχει γίνει αρκετά οικείο με τα υβριδικά, καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία. Πλέον χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, αυτές των Ήπιων Υβριδικών (mild Hybrid - mHEV), Υβριδικών (Ηybrid - HEV) και Plug-in Υβριδικών (Plug-in Hybrid - PHEV). Αν και με την πρώτη ματιά, καταλαβαίνει κάνεις την διαφορά στις δύο τελευταίες, ξέρει κανείς τι σημαίνει στα αλήθεια «ήπιο» υβριδικό και γιατί το αποκαλούν έτσι;

Τα «ήπια» υβριδικά, η εύκολη λύση

Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για πιο «πράσινες» επιλογές σε μοντέλα, ανάγκασε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εξελίξουν την παραπάνω τεχνολογία. Κάπως έτσι δημιούργησαν τα ήπια υβριδικά, ως εισαγωγικά και πιο οικονομικά μοντέλα στο κόσμο της υβριδικής κίνησης. Το συγκεκριμένο σύστημα καταφέρνει να «παντρέψει» τα καλά των κινητήρων εσωτερικής καύσης με μερικά από τα προτερήματα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως εξηγεί και το όνομα, ο κινητήρας βενζίνης ή diesel συνεχίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ότι αφορά την κίνηση του οχήματος, αλλά υποβοηθείται από μία μικρή ηλεκτρική γεννήτρια. Η τελευταία αντικαθιστά την παραδοσιακή μίζα εκκίνησης και το δυναμό της μπαταρίας ενώ συνεργάζεται και με μία μικρών διαστάσεων μπαταρία, την οποία και φορτίζει.
 

Σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα υβριδικά;

Προσιτή και αποτελεσματική επιλογή

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »