Σε συνεργασία με τη Renault F1, η Infiniti δημιούργησε το εντυπωσιακό πρωτότυπο Q60 Project Black S.

Τέλος από τη Formula 1 η Infiniti

3.003 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2020)

Μετά από μία κοινή δεκαετή πορεία στο αγώνισμα της Formula 1 με τις Red Bull Racing και Renault, η Infiniti πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην πορεία της και να αποχωρήσει από το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Η Infiniti που αποτέλεσε βασικό εταίρο και χρηματοδότη της ομάδας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, καθώς πλέον σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα χρήματα στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, αλλά και για να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερους πόρους στην προσπάθεια που κάνει για να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική έναντι των άλλων premium μαρκών.
 
«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για τη συμμετοχή μας στη Formula 1 και τις επιτυχίες και τα ορόσημα που έχουμε επιτύχει», δήλωσε ο προϊστάμενος της Nissan και της Infiniti, Tommaso Volpe. «Η συμμετοχή μας στο άθλημα μας έχει δυναμώσει τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς όχι μόνο αυξήσαμε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας μας, αλλά ενισχύσαμε και τις τεχνικές μας δυνατότητες.
 
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρώσουμε τους πόρους μας και όλες τις γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω των δραστηριοτήτων στη Formula 1 στην έρευνα και ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών μας και των μελλοντικών κινητήρων», κατέληξε, δίνοντας έτσι ξεκάθαρη εξήγηση για τον λόγο που έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση η Infiniti.
 
Σε συνεργασία με τη Renault F1, η Infiniti δημιούργησε το εντυπωσιακό πρωτότυπο Q60 Project Black S. Το μοντέλο χρησιμοποίησε έναν 3.0-λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα της Infiniti, ωστόσο προστέθηκε ένα υβριδικό σύστημα που αναπτύχθηκε από κοινού με την ομάδα Renault Sport Formula 1 έχοντας συνδυαστική ισχύ 571 ίππων.

NEO PROACE
NISSAN