Κάψανε λιγότερο από diesel
VW Golf
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Golf

41.601 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2018)

Το Golf είναι ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της VW, αλλά και της κατηγορίας των μικρομεσαίων χάτσμπακ μιας και είναι αυτό που ουσιαστικά έδειξε το δρόμο 45 σχεδόν χρόνια πριν. Λόγω της διάθεσης της έκδοσης R Line με χαμηλωμένη ανάρτηση και τροχούς 17 ιντσών (ξεφεύγει από τις προδιαγραφές της δημοφιλούς μεσαίας Generation την οποία και είχαμε ζητήσει) θα έχει ποινή 1,5 χλμ./ώρα στην τελική επίδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


70 χλμ./ώρα - επιτυχής προσπάθεια
Χάρη στην σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης και τα ελαστικά με προφίλ 45, το VW Golf πέρασε με άνεση το τεστ στα 70 χλμ./ώρα. Το τιμόνι δεν είναι κορυφαίο σε αίσθηση είναι όμως άκρως αποτελεσματικό και απόλυτα ακριβές. Έστω και απειροελάχιστα, ενεργοποίησε το ESP.

74 χλμ./ώρα - ανεπιτυχής προσπάθεια
Η προσπάθεια στα 74 χλμ./ώρα έδειξε πως η ταχύτητα αυτή είναι πάνω από το όριο του VW Golf. Εμφανίστηκε υπερστροφική διάθεση από το πίσω μέρος, η οποίο χάρη στο ESP και την αντίδραση του οδηγού συγκρατήθηκε. Η επέμβαση του ESP είναι έντονη μειώνοντας αισθητά την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Λόγω της ανάρτησης και των τροχών περιμέναμε να κάνει κάτι καλύτερο και να περάσει τη δοκιμασία σε αυτή την ταχύτητα.

73 χλμ./ώρα - επιτυχής προσπάθεια
Σε αυτά τα χλμ./ώρα η συμπεριφορά του Golf ήταν απόλυτα ασφαλής βασισμένη πάντα και στην επέμβαση του ESP. Η τελευταία μάλιστα είναι έκδηλη και από την μικρή ταχύτητα εξόδου (40 χλμ./ώρα), που ήταν και η μικρότερη της δοκιμής. Ουσιαστικά το VW Golf τα έκανε όλα μόνο του. Ιδιαίτερη αίσθηση ασφάλειας ακόμη και σε οριακές συνθήκες.

Γενική αίσθηση οδηγού: Πολύ καλό «πάτημα», με ουδέτερη σε γενικές γραμμές συμπεριφορά. Η πέρα από το όριο υπερστροφική τάση είναι ελεγχόμενη. Πάντως περίμενα καλύτερη επίδοση.

Γενική αίσθηση επιβαινόντων:  Ακόμη και πίσω νιώσαμε πόσο παρεμβατικό είναι το ESP στην υπερβολή. Από την άλλη όμως δεν αγχωθήκαμε ότι κάτι θα πάει στραβά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
MS
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel