VW Tiguan: Το πιο ευρύχωρο για τα πόδια των πίσω επιβατών και σε πορτ-μπαγκάζ
4 Φωτογραφίες »

VW Tiguan: Το πιο ευρύχωρο για τα πόδια των πίσω επιβατών και σε πορτ-μπαγκάζ

29.242 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2023)

To Volkswagen Tiguan είναι ένα από μικρομεσαία SUV της αγοράς που δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι εδώ και χρόνια ένα από τα μοντέλα που προσελκύουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Όπλα του είναι η επιβλητική του σχεδίαση, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της κοινό, η εξαίσια οδηγική αίσθηση και το σταθερό πάτημά του στην άσφαλτο που προσφέρει, η εξαιρετική ηχομόνωση στην καμπίνα και ο hi-tech προσανατολισμός του.

Εσωτερικό-Χώροι

H καμπίνα του ανανεωμένου Tiguan διακρίνεται για τον πιο digital χαρακτήρα της χάρη στην καινούρια 8άρα οθόνη αφής του συστήματος infotainment, ενώ συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με την υψηλή ποιότητα κατασκευής του, την πολύ καλή συναρμολόγηση και το υψηλού επιπέδου φινίρισμα. Όσον αφορά στους χώρους, το Tiguan μπορεί με ευκολία να μεταφέρει ακόμη και 5ο επιβάτη χάρη στο 1.392 χιλιοστών πίσω κάθισμα. Μεγάλος είναι ο χώρος που έχουν οι πίσω επιβάτες για τα πόδια τους (188 χλστ. απόσταση από τα μπροστινά καθίσματα), ενώ το πορτ-μπαγκάζ των 615 λίτρων, φέρνει στο Tiguan στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας του σε αυτόν τον τομέα. Εξαιρετική είναι η ηχομόνωση στην καμπίνα του ανανεωμένου Tiguan, αφού στο ταξίδι με 120 χλμ./ώρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, τα db δεν ξεπερνούν τα 71,8.

Κινητήρας και οδική συμπεριφορά

Ο 1,5 TSI με τα 150 άλογα με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων για μεγαλύτερη οικονομία προσφέρει «ζωντανές» επιδόσεις, έχοντας γραμμική λειτουργία άπαξ και ξεπεράσει τη ραθυμία στις χαμηλές στροφές, όπως οι περισσότεροι TSI. Στην πράξη, τα 150 άλογα είναι αρκετά για να βοηθούν το 1,5 τόνων Tiguan να πετυχαίνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ., ενώ και οι ρεπρίζ είναι ικανοποιητικές με το προσπέρασμα 80-120 χλμ./ώρα να γίνεται μέσα σε 7 δευτερόλεπτα. Οι ζωντανές επιδόσεις βέβαια «στοιχίζουν» στην κατανάλωση, η οποία για να διατηρηθεί στα 9,0 λτ./100 χλμ. πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στο γκάζι, καθώς δεν υπάρχει και κουμπί «ECO» να την περιορίσει. Αν οδηγείς φυσιολογικά χωρίς προσοχή, η μέση πραγματική αυτονομία θα φτάσει εύκολα τα 10 λτ./100χλμ. (11,5 λτ. μέσα στην πόλη, 6,8 λτ. στο ταξίδι). Στο δρόμο το Tiguan αποδεικνύεται εξαιρετικό με έμφαση στην ποιότητα κύλισης και το ομαλό πέρασμα από ανωμαλίες, με τα 19 εκατοστά απόσταση από το έδαφος να αποτελούν καταλυτικό ρόλο σε αυτό. Το Tiguan αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό και στα φρένα με το 100-0 να γίνεται σύμφωνα με τις μετρήσεις μας σε 36,6 μέτρα.

Τιμές

Οι τιμές του Tiguan με τον 1.500άρη TSI ξεκινούν από 31.900 ευρώ με μηχανικό κιβώτιο και από 34.300 ευρώ το αυτόματο DSG των 7 σχέσεων. Η VW προσφέρει το Tiguan σε όλες του τις εκδόσεις με εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών.

Σελίδα 1Τι ενώνει και πού διαφέρουν τα CUPRA Formentor, VW Tiguan & Audi Q3;
Σελίδα 2VW Tiguan: Το πιο ευρύχωρο για τα πόδια των πίσω επιβατών και σε πορτ-μπαγκάζ
Σελίδα 3CUPRA Formentor: 4 έτη εγγύηση και πολύ καλές ρεπρίζ
Σελίδα 4Audi Q3: Αυθεντικό premium μικρομεσαίο SUV
test center
NEXEN NFERA PRIMUS