Τίτλοι τέλους για το Mazda 6 στην Ιαπωνία
4 Φωτογραφίες »

Τίτλοι τέλους για το Mazda 6 στην Ιαπωνία

3.537 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2024)

- Αποσύρεται τον Απρίλιο, 22 χρόνια μετά το λανσάρισμά του
- Η μάρκα δεν θα αντικαταστήσει το Mazda 6
- Θα συνεχίσει να παράγεται εκτός Ιαπωνίας, αλλά… όχι για πολύ

Αποσύρεται τον Απρίλιο, 22 χρόνια μετά το λανσάρισμά του

Η Mazda ρίχνει την αυλαία για το μεσαίο σεντάν της στην Ιαπωνία. Το Mazda 6 αποσύρεται από την ιαπωνική αγορά, καθώς η παραγωγή του θα σταματήσει στα μέσα Απριλίου του 2024. Λανσαρίστηκε το 2002, δηλαδή πριν από 22 χρόνια, και κατάφερε να συγκεντρώσει 226.437 πωλήσεις σε αυτές τις δύο δεκαετίες. Η απόσυρσή του στην Ιαπωνία έρχεται μετά την απόσυρση του μοντέλου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2021 και το 2023 αντίστοιχα.

Η μάρκα δεν θα αντικαταστήσει το Mazda 6

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της μάρκας, η Mazda δεν φαίνεται πρόθυμη να κάνει κάτι για να καλύψει το κενό που αφήνει το «6», καθώς θεωρεί πώς η σειρά crossover CX θα καταφέρει να καλύψει το κενό που δημιουργείται. Aυτό δεν εμπόδισε τα ιαπωνικά περιοδικά να κάνουν εικασίες για ένα πιθανό μοντέλο τέταρτης γενιάς, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστούν ότι ένα νέο πισωκίνητο Mazda 6 είχε ήδη πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή.

Θα συνεχίσει να παράγεται εκτός Ιαπωνίας, αλλά… όχι για πολύ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mazda 6 δεν έχει «πεθάνει» οριστικά, αφού το αυτοκίνητο παραμένει στην παραγωγή σε εργοστάσια εκτός Ιαπωνίας. Ωστόσο, με το τέλος της παραγωγής του στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το όχημα πιθανότατα θα αποσυρθεί σταδιακά και από τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές.

ford
NISSAN