3 φωτογραφίες »

To μοντέλο φαίνεται πως έχει υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας.

To ηλεκτρικό Mazda MX-5 σε... hatchback!

3.795 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2020)

Πολλοί υποστηρίζουν πως, με την διάδοση της ηλεκτροκίνησης, roadster σαν το MX-5 θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αλλάξουν... τύπο αμαξώματος. Εσείς τι λέτε;


Tην πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει στο μέλλον ένα ηλεκτρικό MX-5 παρουσίασε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Paul Rosa, προδικάζοντας πως η ηλεκτρική τεχνολογία θα έχει επικρατήσει σε τέτοιον βαθμό, που η κατασκευή ενός ΜΧ-5 έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει εδώ και δεκαετίες θα είναι πλέον ανέφικτη.

Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως το μέλλον του θρυλικού roadster είναι αβέβαιο σε περίπτωση που η ηλεκτρική τεχνολογία δεν κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε ό,τι αφορά το βάρος και το μέγεθος των μπαταριών. Πιο αναλυτικά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό MX-5, όχι μόνο θα είναι σημαντικά πιο βαρύ, κάτι που θα έχει συνέπειες στον fun-to-drive χαρακτήρα του αλλά και θα έχει και πιο υψηλή θέση οδήγησης από ό,τι συμβαίνει τώρα, γιατί η εγκατάσταση των μπαταριών θα γίνεται κάτω από την θέση των επιβατών έτσι ώστε να υπάρχει η όσο το δυνατόν καλύτερη κατανομή βάρους.

Φυσικά, το ηλεκτρικό MX-5 θα μπορούσε να έχει και κάποια πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερη ισχύ και άμεση επιτάχυνση, σίγουρα όμως δεν θα ήταν το ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που τώρα γνωρίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος που το αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Rosa είναι ένα μικρό hatchback και όχι κάποιο roadster, υποστηρίζοντας πάντως πως έχει υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας με την ονομασία Kodo και πως το όνομά του είναι MX-E. Ο ίδιος προσθέτει πως το αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι πρακτικό αλλά και να προσφέρει οδηγική απόλαυση στον οδηγό, όπως και το MX-5.

Εμείς έχουμε τις αμφιβολίες μας… Εσείς;
 

Hyundai
NISSAN