WRC: Νικητής ο Tanak στο Ypres Rally του Βελγίου!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC: Νικητής ο Tanak στο Ypres Rally του Βελγίου!

2.885 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2022)

Ο Ott Tanak ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής στο Ypres Rally του Βελγίου, με τον Εσθονό οδηγό να χαρίζει μία ακόμα νίκη στην Hyundai.

Το Βέλγιο ανήκει στον Tanak και τη Hyundai

Το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από το κλείσιμο της προτελευταίας ημέρας του Ypres Rally στο Βέλγιο μετά την έξοδο του Thierry Neuville, διατήρησε και την τελευταία ημέρα του αγώνα o Ott Tanak, ο οποίος οδήγησε στην πρώτη θέση το Hyundai i20 N Rally1 HYBRID. Έτσι ο έμπειρος οδηγός άφησε στη δεύτερη θέση τα Toyota GR Yaris των Elfyn Evans και Esapekka Lappi, που συμπλήρωσαν το βάθρο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.


Η πρώτη 10άδα του Ypres Rally του Βελγίου.

Η πρώτη 10άδα του Ypres Rally του Βελγίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έκανε αντεπίθεση ο Evans αλλά ο Tanak είχε τον τρόπο

Ο Tanak ξεκίνησε την τελευταία ημέρα του Rally έχοντας απόσταση 8,2 δευτερολέπτων από το δεύτερο Evans, που έκανε την αντεπίθεσή του για να τον ρίξει από την κορυφή. Ο Evans τερμάτισε πρώτος στη 17η, τη 18η και την 20η ειδική μειώνοντας τη μεταξύ τους απόσταση κατά 3,2 δευτερόλεπτα, ωστόσο ο Tanak άντεξε και έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη, αφήνοντας 5 δευτερόλεπτά πίσω του τον Evans. Τρίτος ο Esapekka Lappi, ωστόσο ο Φιλανδός οδηγός σε καμία περίπτωση δεν προβλημάτισε τους δύο πρώτους, τερματίζοντας με διαφορά +1:41.6 από τον πρώτο Tanak.

Στο χαντάκι ο Fourmaux και καταστροφή για τη Ford

Την τέταρτη θέση διατήρησε ο  Oliver Solberg της Hyundai (+3:28.5), που είδε όμως τον 5ο του Σαββάτου, Adrien Fourmaux της M-Sport Ford να έχει έξοδο σε χαντάκι στη 19η ειδική διαδρομή και να εγκαταλείπει τον αγώνα. Κάπως έτσι αποδείχτηκε εφιαλτικό το Σαββατοκύριακο για τη Ford, αφού μία ημέρα νωρίτερα, στη 10η ειδική το πλήρωμα με τους Craig Breen και Paul Nagle είχε εγκαταλείψει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Takamoto Katsuta της Toyota, τερματίζοντας με διαφορά 6 λεπτών και 6,1 δευτερολέπτων από το νικητή Tanak.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
OPEL